Hoppet för gratisparkeringar på Limhamn lever

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Hoppet om gratisparkering i Limhamn lever vidare.
Foto: Robert Rosén, Krister Hansson
Hoppet om gratisparkering i Limhamn lever vidare.

NYHETER

Dygnet runt-taxan på Limhamn lär bli kvar.

Men handlarnas förhoppning om gratisparkeringar lever vidare.

– Vi har haft önskemål om minst en timmes p-skivaparkering och det verkade de ta till sig, säger Camilla Mårinus, om mötet med politikerna.

På tisdagskvällen hade Limhamnsbor bjudit in ledande politiker för att diskutera parkeringsfrågan på Gamla Limhamn. Närmare 400 personer hade letat sig till Limhamns Folkets Hus och en känslosam kväll.

Den nya parkeringstaxan som råder i stadsdelen har upprört många som bor eller verkar där och Camilla Mårinus, initiativtagare till mötet, har tidigare berättat om Facebookgruppen ”På Limhamn”:s vilja att ta bort dygnet runt-parkering, införa gratisparkering för att gynna handeln och tillgodose boendeparkeringarna på ett bättre vis.

– Det var ett bra möte då det blev väldigt, väldigt tydligt vad vi tycker men vi fick inte något tydligt svar, säger Camilla Mårinus med viss besvikelse i rösten.

”Det verkade de ta till sig”

När det gäller parkeringssituationen för Limhamns handlare har Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden, varit tydlig med att en del butiker påverkats av att möjligheten till att parkera gratis försvunnit för kunderna.

– Vi vet om att det finns en del justeringar som behöver göras och det har vi lovat att titta vidare på, sa Schönström när Aftonbladet var i kontakt med honom på tisdagseftermiddagen.

Camilla Mårinus känner också hopp om att det kan bli en förändring på Linnégatan och Järnvägsgatan.

– Vi har haft önskemål om minst en timmes p-skivaparkering och det verkade de ta till sig. Det var många handlare på plats och ingen av dem har sett något positivt med detta.

Dygnet runt-parkering kvarstår

Kring boendeparkeringarna är kommunledningen dock fortsatt tydlig.

– När det gäller boendeparkering sa de tvärt nej. De tar inte bort dygnet runt-parkering, men vi fortsätter kämpa på, säger Camilla Mårinus.

Dygnet runt-taxan på Limhamn har motiverats med att parkeringsbeläggningen ligger på under 70 procent, vilket gör att det finns en möjlighet att parkera bilar på flera platser och på så vis frigöra parkeringsplatser åt de boende. Man har därför valt en lägre timtaxa men att istället ha taxa dygnet runt.

Publicerad:

LÄS VIDARE