Jag vill inte se skinkorna

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-05-10

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Nu våras det igen för alla spruckna rumpor.

Det var i fredags jag såg den första. Det var årets första besök på Liseberg och det kan vara så att det är där man hittar dom flesta i sommar.

En mamma böjer sig ner över barnvagnen och rotar i skötväskan. Min blick dras på något konstigt sätt till hennes bakdel där jag kan se början av skinkornas delning rätt så rejält om man säger så.

Hur är det möjligt?

Troligtvis är det modet som styr att det ska vara lågt skurna jeans.

Ibland kan det kännas som att leta efter en nål i en höstack för att få tag i ett par som räcker till naveln.

Jag går tillbaks till mig själv och konstaterar att jag också har två par jeans med så kallad low waist men som jag vet inte ens är i närheten av att visa rumpklyftan.

Om jag mot förmodan någon gång i framtiden kommer att stå eller böja mig på nått sätt så att jag visar mer än jag borde så hoppas jag innerligt att nån säger till mig.

Det gjorde inte tjejen på Hard Rock Café förra sommaren.

Vi var ett gäng som satt på uteserveringen när jag fick syn på en tjej som satt lite längre bort. Hon satt framåtlutad på sin barstol och pratade med sin kompis på andra sidan bordet.

Linningen på hennes jeans var i kant med stolssitsen och ett tio centimeters långt snöre som i detta fall var stringtrosorna höjde sig upp mot ryggen.

Alla vi som satt runt bordet tittade på uppenbarelsen i form av en vit rumpa några bord bort.

Jag kände mig manad till att på ett diskret sätt framföra till tjejen i fråga att hon kanske visade lite för mycket av sina trosor.

Så på väg till toaletten passerade jag stringladyn och ursäktade mig först att jag störde och sen framförde jag mitt ärende.

– Oss tjejer emellan, jag ville bara tala om att man ser väldigt mycket utav dina trosor ( och typ halva rumpan ) och jag tänkte att?

– Ja, vad är det med det då? Var kommentaren jag fick tillbaka.

– Nä men jag bara tänkte att du kanske vill veta om det.

– Stör det dig?

Då kan man säga att jag gick där ifrån och funderade i efterhand om det verkligen var så att det störde mig.

Ja, det störde mig och det gör det fortfarande. Jag vill inte se ner i vare sig kvinnors eller mäns skinkor. Nästa gång jag ser en sprucken rumpa på stan så ska jag slänga ner en krona i springan och se vad som händer.

Kan man få en gnutta självkritik för en krona?

Erica Johansson

Följ ämnen i artikeln