Navalnyj uppe på benen på sjukhuset

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Aleksej Navalnyj med sin familj. Bilden är från Navalnyjs Instagram från tidigare i veckan.
Foto: AP/TT
Aleksej Navalnyj med sin familj. Bilden är från Navalnyjs Instagram från tidigare i veckan.

NYHETER

Tidigare i veckan la den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj upp en bild på Instagram sittandes i sjuksängen omgiven av sin familj. Han skrev då att han knappt kunde röra sig, men att han andas på egen hand. På lördagen publicerades en ny bild där han ses stå i en trappa på sjukhuset.

"Låt mig berätta hur min återhämtning ser ut. Det är en tydlig väg framåt även om den är lång", skriver Navalnyj.

Den ryske oppositionsledaren insjuknade under en flygning mellan sibiriska Tomsk och Moskva den 20 augusti. Han fördes sedan till Tyskland, där provtagning visat att han blivit förgiftad med nervgiftet novitjok.

I inlägget på Instagram skriver Navalnyj att han inte kan använda sin telefon och att han har svårigheter med att hälla upp ett glas vatten. Han passar samtidigt på att tacka läkarna på sjukhuset i Berlin där han vårdas för deras hjälp men påpekar att det fortsatt är "många problem" som behöver lösas innan han kan bli återställd.

Vill återvända

The New York Times rapporterar med hänvisning till en tysk källa att Navalnyj uttryckt planer på att återvända till Ryssland så fort han tillfrisknat. "Inga andra alternativ har varit påtänkta", bekräftar hans talesperson på Twitter.

Foto: AP/TT
På lördagen publicerades en ny bild där han ses stå i en trappa på sjukhuset.
Publicerad:

LÄS VIDARE