Massör på lyx-spa våldtog gäst under behandling

Publicerad 2020-12-23

Spaanläggningen Yasuragi i japansk stil utsågs under hösten för andra året i rad till Sveriges bästa hotellspa i en omröstning av World Spa Awards.

En kvinnlig spa-gäst utsattes mitt under en massagebehandling med bambupinnar för våldtäkt av en massör på den exklusiva spaanläggningen Yasuragi utanför Stockholm.

Nu döms mannen till flera års fängelse för våldtäkt och att betala ett högt skadestånd.

– Jag kunde inte stå emot, har mannen sagt i förhör.

Spaanläggningen Yasuragi i japansk stil utsågs under hösten för andra året i rad till Sveriges bästa hotellspa i en omröstning av World Spa Awards.

Det är många som söker sig till det fyrstjärniga spahotellet i Nacka utanför Stockholm med utsikt över skärgården för att koppla av med japanska bad, helande behandlingar och hälsosam kost.

I november förra året besökte en kvinna anläggningen med sina arbetskamrater för att under en halvdag äta lunch och få olika behandlingar.

Kvinnan hade beställt en bambumassage, en behandling för att mjuka upp stela muskler och leder.

Kvinnan kom in i behandlingsrummet i baddräkt och morgonrock. Hon fick rulla ned baddräkten till höften och masserades över axlar och rygg. Efter drygt en halvtimme blev hon ombedd att vända på sig och massagen fortsatte med vänster ben.

– Jag tyckte han kom väl högt upp på insidan av låret mot ljumsken, det blev väl intimt, har kvinnan sagt. Då massören gick vidare till nästa ben vidrörde massören henne ännu högre än tidigare.

– Jag visste inte hur jag skulle reagera. Det kändes som om jag inte var där.

Massören utförde sedan flera sexuella handlingar på kvinnan som tingsrätten likställer med samlag.

Arkivbild. Kvinnan på bilden har inget med händelsen att göra.

Kvinnan har beskrivit det hela som overkligt och chockartat. Hon kunde inte ta in vad som hände och blev handlingsförlamad. ”Massagen” kan ha pågått i omkring fem–tio minuter.

När mannen sänkte britsen och la sig på kvinnan vaknade hon upp och satte upp sin hand som stopptecken.

Efter våldtäkten hade hon svårt att prata. Men till slut gick hon till receptionen och berättade om övergreppet som polisanmäldes.

Ett år senare drygt greps och häktades mannen.

Kvinnan har berättat att hennes vardag påverkats av övergreppet. Hon har haft svårt att fokusera på saker i sitt arbete och har gått hos en psykolog.

Massören, som är i 30-årsåldern, har hela tiden förnekat brott och hävdat att kvinnan samtyckt till sex. Han påstår att han hela tiden stämde av kvinnans känsloläge och vad hon ville genom att ge akt på hennes ögon, andning och rörelser.

Han bad kvinnan om ursäkt i slutet av behandlingen, efter att ha kysst henne.

− Det var inte bra att jag visade för mycket känslor.

En kvinnlig spa-gäst utsattes mitt under en massagebehandling med bambupinnar för våldtäkt av en massör på den exklusiva spaanläggningen Yasuragi utanför Stockholm.

När massören fått svara på varför han agerade som han gjorde på sin arbetsplats har han sagt:

– Jag kunde inte stå emot. Jag kände att jag ville göra det för att få en människa att acceptera mig och själv känna sig accepterad.

Tingsrätten anser att mannen varit påfallande vag i sina förklaringar hur han uppfattade målsägandes samtycke om de sexuella handlingarna. Mannen har inte säkerställt att samvaron varit frivillig, särskilt då sex mellan massör och en gäst inte är tillåtet av
arbetsgivaren.

Massören döms till två år och tre månaders fängelse för våldtäkt och att betala 115 000 kronor i skadestånd.

”Domen är redan överklagad”, skriver mannens försvarare, advokat Thorulf Arwidsson, i ett sms. ”Klienten yrkar på att bli helt frikänd. Han var övertygad om att det skedde med samtycke”.

Ledningen på Yasuragi tar kraftigt avstånd från händelsen och säger att man uppmanade kvinnan att anmäla direkt när de fick veta vad som hänt.

– Det är självklart oacceptabelt, skriver Yasuragis vd Per Keller via mejl.

Aftonbladet har sökt målsägandebiträdet.

Följ ämnen i artikeln