Navalnyj: Järndörrar slår igen - känner mig ändå fri

Uppdaterad 2021-02-05 | Publicerad 2021-02-04

Aleksej Navalnyj skriver nu själv om hur det känns att sitta häktad:

– Järndörrar slår igen bakom mig med en öronbedövande smäll, men jag känner mig som en fri människa. På grund av att jag är övertygad om att jag har rätt.

Den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj skriver på Instagram hur han ser på det faktum att han dömts till 2 år och 8 månaders fängelse:

”Den demonstrativa orättvisa som har mött mig sedan jag gick av flygplanet – det är Putins hämnd mot mig. För att jag överlevde, för att jag vågade återvända. Och för att jag berättade om hans slott.”

Navalnyj uppger att han känner sig fri, trots att han sitter häktad i Moskva.

”Jag har självklart hört den här frasen många gånger: ”Det är inte möjligt att beröva friheten från den som är fri inombords.” Och nu frågar jag mig själv – stämmer det verkligen? Tro mig, det stämmer. Järndörrar slår igen bakom mig med en öronbedövande smäll, men jag känner mig som en fri människa. På grund av att jag är övertygad om att jag har rätt. Tack vare ert stöd. Tack vare stödet från min familj.”

Han uppmanar alla motståndare till den ryske presidenten att fortsätta protestera.

”Var finns det nationella stödet för Putin och hans anhang, om de bara kan vinna val genom att inte tillåta oberoende kandidater, om rädslan för demonstranterna tvingar dem att stänga tunnelbanestationer? De kan bara behålla makten, med stöd av vår rädsla. Därför kan vi, om vi bekämpar rädslan befria vårt fosterland från en handfull ockuperande tjuvar. Och det kommer vi att göra. Vi måste göra det. För vår egen och kommande generationers skull. Sanningen är på vår sida. Låt oss bli fria,” skriver Aleksej Navalnyj på Instagram.

PODD Navalnyj och protesterna mot Putin

Aftonbladet Daily med Maria Georgieva, journalist och Ryssland-korrespondent.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen