MUF kallar C-förslaget för socialism

Av: Simón Bustamante

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Benjamin Dousa, förbundsordförande för Moderata ungdomsförbundet, MUF, är starkt kritisk till Centerpartiets förslag att fler ska få sina studielån avskrivna – om man flyttar tillbaka till glesbygden.

”Nej tack till socialism”, skriver han på Twitter.

Tidigare i år presenterade Landsbygdskommittén sina förslag på hur glesbygden ska räddas, bland annat genom en tio procents avskrivning per år på studielånen för de som väljer att flytta tillbaka.

Nu vill Centerpartiet att förslaget ska utökas till fler än de redan föreslagna kommunerna i glesbygden.

På Twitter är MUF:s förbundsordförande Benjamin Dousa starkt kritisk till C-förslaget, som han kallar för socialism.

– Det man föreslår är direkta subventioner för vissa grupper i samhället. Att man tar skattepengar och ger till vissa människor är ju definitionsmässigt socialism. Varför ska inte folk som bor i Skåne, Linköping eller Karlstad få ta del av de pengarna och få sina studielån avskrivna? säger han.

Vill sänka skatten – och tillåta gårdsförsäljning

Benjamin Dousa tycker att vissa av landsbygdskommitténs förslag är bra, men är generellt kritisk till mycket som man har kommit fram till.

– Generellt har man kommit fram till utökade statliga utgifter och en förändring som kommer leda till höjda skatter – precis det som landsbygden inte behöver, säger Benjamin Dousa.

Istället för att skriva av studielån vill MUF sänka skatten för att göra det lättare att driva företag ute på landsbygden.

– Vi vill även att man tillåter gårdsförsäljning vid mikrobryggerier ute i landet, säger han.

I landsbygdskommittén är ju alla riksdagspartier representerade. Det måste väl betyda att ditt moderparti ställer sig bakom studielånsförslaget?

– Jag har varit väldigt tydlig med att vi kritiserar även Moderaterna. Om man kände att förhandlingarna gick åt fel håll borde man ha hoppat av dem. Många av landsbygdskommitténs slutsatser är helt fel och går helt mot våra värderingar, svarar Benjamin Douha.

Kan man tolka det som att ditt moderparti inte känt att det gått åt fel håll i och med att man inte lämnat förhandlingarna i just den här frågan?

– I någon bemärkelse är det ju definitivt så. Men det som Centern föreslår är ju ett steg längre.

Publicerad:

LÄS VIDARE