Brink & Berger i konkurs

Publicerad 2020-05-18

Tio år – sedan tog allt plötsligt slut på grund av ett virus.

Konsertarrangören Brink & Berger i Uppsala har gått i konkurs.

Coronapandemin har därmed fått ännu ett Uppsalaföretag på fall. Ett tungt fall för Uppsalas kultur- och nöjesliv.

– Det gör otroligt ont, säger Fredrik Annell Berger.

Uppsalas festivalsommar var redan bokad och klar med artister som Magnus Uggla, Darin, Ulf Lundell, Petter, Miss Li och Uppsalas egna superstjärna – Veronica Maggio – på ”Botan”.

Hur det blir med konserterna återstår att se. På måndagen meddelade nämligen arrangören Brink & Berger att man har tvingats i konkurs. Coronakrisen, som har lamslagit flera branscher, har fått ännu ett Uppsalaföretag på fall.

– Den här konkursen beror helt och hållet på coronakrisen. Vi har kämpat dag och natt sedan det inleddes, men vi ser ingen fortsättning, det finns heller inget ljus i tunneln, säger Fredrik Annell Berger och fortsätter.

– Vi såg våra affärer försvinna från en dag till en annan, och som det känns just nu tror jag inte att det kommer att gå att genomföra några konserter alls förrän tidigast i början av nästa år.

Så påverkas öl och Whiskymässan

Fredrik Annell Berger, som har varit med och drivit företaget i tio år, tar konkursen hårt.

– Det är otroligt ledsamt. Företaget har varit en del av mig i tio år. Men det här är ingenting som går att påverka.

Hur går tankarna?
– Det gör otroligt ont. Men jag kan som sagt inte göra så mycket mer än att finnas till hands och hjälpa konkursförvaltaren.

Vad händer med Öl och whiskymässan?
– Den ligger som ett helägt dotterbolag till Brink & Berger, så det är helt upp till konkursförvaltaren som vad som händer med den.

Är du besviken över att ni inte har fått mer hjälp från myndigheterna?
– Det är klart att man är lite besviken. Men samtidig har jag full respekt för att det inte finns så mycket hjälp att få. Det är bara tragiskt allting.

Från företagets hemsida.
Brink & Berger AB