Kändisadvokaten: Paolo Roberto utsatt för omänskligt drev

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Paolo Roberto har anlitat en av Sveriges mest namnkunniga försvarsadvokater att företräda honom.

Enligt advokat Thomas Martinson kommer Paolo Roberto att neka till misstankarna om oaktsam våldtäkt.

– Drevet han utsätts för är omänskligt, säger Thomas Martinson.

Tv-profilen och entreprenören Paolo Roberto erkände sitt sexköp i en intervju med TV4, bara timmar efter att han gripits av polisen.

Nu har han anlitat försvarsadvokaten Thomas Martinson, rapporterar Dagens Juridik.

Efter tv-intervjun har Åklagarmyndigheten uppgett att ärendet också utreds som oaktsam våldtäkt och att kvinnorna misstänks ha varit utsatta för människohandel.

Den namnkunnige advokaten Thomas Martinson uppger att Paolo Roberto kommer att neka till oaktsam våldtäkt om han delges den misstanken.

– I det fall min huvudman i framtiden skulle blir delgiven misstanke om brott av den karaktären så kommer han förneka det, säger Thomas Martinson.

Advokaten: Inget erkännande

Advokaten bekräftar att Paolo Roberto erkänt sexköp för polisen när han greps. Men Martinson avfärdar påståenden som framförts om att Paolo Robertos uttalanden i tv-intervjun skulle vara frågan om ett erkännande av oaktsam våldtäkt.

– Den intervjun är tydligen gjord med honom dagen efter, på morgonen, och jag menar ju att uttalanden från en person som redan sitter med ångesten i kroppen och kan se tillbaka på att det var kanske ett väldigt dåligt val i livet att gå till den här adressen och träffa den här kvinnan, inte kan läggas till grund för någonting, säger Thomas Martinson.

Advokaten kommenterar också uppmärksamheten i tidningar, tv och sociala medier efter att Paolo Roberto erkänt sexköpet – och hävdar att det är frågan om ett ”omänskligt drev”.

– Han har begått ett misstag, som han självklart ångrar, och ett brott som han naturligtvis har medgett ett strafföreläggande för. Då har man satt i gång en exempellös jakt i media och på nätet där det drivs regelrätta hatkampanjer mot den här personen som har köpt en sexuell tjänst. Det har förödande personliga och ekonomiska konsekvenser.

Thomas Martinson drar paralleller till Metoo-hösten då en rad män anklagades för trakasserier och övergrepp.

– Det är samma företeelser som när Metoo drog i gång. Alla hakar på och alla är försedda med världens bästa moral och så sitter en människa i mitten och sprattlar. I min värld är det exempellöst hur vuxna människor hakar på det här.

Thomas Martinson.
Foto: Stefan Mattsson
Thomas Martinson.
Foto: Lina Siksjö
Paolo Roberto.
Publicerad:

LÄS VIDARE