Ingen mobiltäckning i Köpenhamns nya metro

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDERS WIKLUND / TT / TT NYHETSBYRÅN

Köpenhamns nya metrolinje Cityringen – med 17 stationer – öppnar om 10 dagar.

Men den som vill ringa under färden kommer att få problem. Flera av stationerna sträcker sig under jord där det inte finns mobiltäckning.

Man kommer inte ens kunna ringa ett nödsamtal, rapporterar danska tidningen Politiken.

Förutom att inte kunna ringa, skicka sms eller använda internet innebär det att resenärer kommer att få problem med att köpa biljetter via telefonen.

Det här framgår av ett brev som de fyra stora teleoperatörerna i Danmark har skrivit till myndigheterna. ”Det är självklart en problematisk situation eftersom metroresenärerna förväntar sig mobiltäckning i ett så högprofilerat bygge som Cityringen”, skriver de i brevet till transportministeriet och Köpenhamns kommun.

Enligt telekommunikationsföretagen borde metroföretaget redan i februari 2018 ha levererat en fullständigt testad installation av mobilnätets infrastruktur. Men på grund av förseningar av tunnelbanebygget har arbetet skjutits på framtiden.

Metros vd Rebekka Auken Nymark säger i en kort intervju med Politiken att situationen är beklaglig, men att det inte innebär någon säkerhetsrisk för resenärerna.

– Vi har callcenter på alla stationer och i alla tåg där kunder kan komma i kontakt med vårt 24-timmars kontrollrum, och härifrån kan du begära den hjälp du behöver, säger hon.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE