Polis ber om hjälp efter misstänkt kidnappning

Joel Sund/TT

Uppdaterad 2020-08-05 | Publicerad 2020-08-04

Polisen vill komma i kontakt med personer som sett en mindre bohusjolle i skärgården i området kring Karlskrona under morgonen den 26 juli mellan klockan 06.30 och 15.00.

Den man i 55-årsåldern i Blekinge som är misstänkt kidnappad är fortfarande försvunnen. Nu ber polisen allmänheten om hjälp för att hitta mannen.

Sökandet efter den försvunna mannen i Karlskrona har nu pågått i över en vecka.

Det var på lördagen 25 juli som mannen försvann från sin bostad, och polisen misstänker att det handlar om ett människorov. Under måndagskvällen gick polisen ut med bild och namn på mannen för att be allmänheten om hjälp i sökandet.

– Vi har kommit så långt i utredningen att vi bedömt att det är lämpligt att göra för att vi ska kunna få ännu mer information från allmänheten. En annan anledning är att Karlskrona är en sommarstad med mycket turister. Då kan det hjälpa turisterna att veta vem vi är intresserad av att få information om, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Vill ha information om jolle

Helikoptrar, hundar, kustbevakning och flyg har använts i sökandet efter den försvunne mannen. Allt utan framgång. Polisen utreder händelsen fortsatt som ett grovt brott.

– Vi letar aktivt efter personen med fysiska sök, inre spaningar, tekniska undersökningar och går igenom material som vi får in.

Förutom bild och namn på mannen har polisen på sin hemsida lagt ut att de vill komma i kontakt med personer som har sett en mindre bohusjolle, knappt sex meter lång, i skärgården i området i och runt Karlskrona under morgonen den 26 juli, mellan klockan 06.30 och 15.00.

– Med åtgärderna är vi väldigt angelägna om att få information och hjälp från allmänheten för att försöka få en lösning på ärendet, säger Robert Loeffel.

Har hittat blodspår i bostad

Polisen hoppas fortfarande kunna hitta den försvunne mannen vid liv.

– Vi har brottsrubriceringen människorov, då letar vi efter en människa som är i livet. Det är vår förhoppning, absolut.

Det var mannens anhöriga som anmälde honom försvunnen den sista lördagen i juli. Två män, 21 respektive 22 år, häktades i fredags på sannolika skäl misstänkta för människorov. Båda nekar till brott.

De två misstänkta männen har båda överklagat häktningsbesluten. I ett av överklagandena framkommer det att polisen har hittat spår av blod i den bostad i Karlskrona som den försvunna mannen är skriven på. Advokaten till den ena misstänkta mannen skriver i överklagandet att det handlar om att den försvunna mannen "ofta hade näsblod och vid något tillfälle nyst under detta".

ANNONS

Följ ämnen i artikeln