Väpnad nazistliga sprängd i Italien

TT-Reuters

Publicerad 2019-11-29

Några av de vapen och skrifter som beslagtogs under tillslagen mot 19 misstänkta nynazister i Italien i torsdags. Bilden kommer från polisen.

Italiensk polis har gjort tillslag mot 19 personer runt om i landet som misstänks för att ha bildat en väpnad nazistorganisation.

Vid husrannsakningarna – som genomfördes under torsdagen på 16 olika orter, från Milano i norr till Sicilien i söder – beslagtogs bland annat automatvapen, gevär, armborst, svärd och knivar. Polisen hittade även nazist- och fascistfanor samt böcker om Adolf Hitler och Benito Mussolini.

Tillslagen kunde genomföras efter två år av utredningar.

Polisen har ännu inte uppgett hur många personer som gripits, eller hur många man tror ingått i nätverket. En av de misstänkta ska ha kopplingar till den ökända 'Ndrangheta-maffian.

Organisationen har haft kontakter med högerextrema grupper i andra länder, däribland Portugal, Storbritannien och Frankrike, enligt polisen. Liksom på andra håll i Europa befaras aktiviteten från högerextrema grupper ha ökat i Italien de senaste åren.

I juli hittade italiensk polis en mängd vapen – inklusive en jaktrobot – vid tillslag mot nynazister. Och tidigare i november greps två män misstänkta för att ha planerat en attack mot en moské.

ANNONS