Hallonbergen

Två bränder på Coop-butik – okänd kvinna söks

Av: 

Marcus Älverbrandt

Jamshid Jamshidi

NYHETER

Fyra bränder avlöste varandra inom loppet av en timme i Hallonbergen i norra Stockholm igår kväll – två av dem på en Coop-butik.

Enligt Aftonbladets uppgifter misstänks en okänd kvinna ligga bakom bränderna.

– Ingen person har ännu gripits, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Den första branden uppstod 20.35 i ett soprum intill en bensinstation.

– Det handlar om ett öppet skjul i anslutning till bensinstationen. Personalen blev uppmärksammade på att det brann och larmade SOS, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson för polisregion Stockholm.

Räddningstjänsten kunde släcka branden och en anmälan om skadegörelse upprättades. Polisen har gjort beslag på platsen och kommer gå igenom övervakningskameror på platsen. 

En Coop-butik fick evakueras. Arkivbild.

Butik fick evakueras

Drygt 20 minuter senare brann det igen i samma kvarter. Då handlade det om en butik där det brunnit både på lagret och på en kundtoalett. Enligt uppgifter till Aftonbladet hände det på en Coop-butik.

Branden på toaletten släcktes av kunder och branden på lagret av personal men på grund av rökutvecklingen fick butiken tömmas på folk. En förundersökning om mordbrand har inletts då bränderna misstänks vara anlagda. Inga personer eller egendom av värde skadades i samband med branden.

Den sista branden skedde 21.15 i en gruslåda i anslutning till de tidigare bränderna. Den branden kunde släckas snabbt och polisen upprättade en anmälan om skadegörelse.

Kvinna misstänks

Enligt Aftonbladets uppgifter misstänks en kvinna ligga bakom bränderna, men ingen är i nuläget gripen.

Polisen utreder samband mellan bränderna.

– Vi ska undersöka det. Det är rätt naturligt när det uppstår flera bränder så nära varandra både vad gäller plats och tid, säger Daniel Wikdahl.

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Meds

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Hallonbergen

ÄMNEN I ARTIKELN

Hallonbergen

Bränder