Olivia, 19, dog i frontalkrocken i Degerfors

Storasystern: Det gör så fruktansvärt ont

Uppdaterad 2021-05-25 | Publicerad 2021-05-22

Olivia Högberg, 19, hade beställt studentmössa och letade balklänning.

Några veckor innan den stora dagen dog hon i den tragiska frontalkrocken i Degerfors.

– Det skulle inte ha behövt hända, säger Olivias storasyster Wilma.

En sen kväll i slutet av april var Olivia Högberg, 19, med sin bästa vän Sara och en annan kompis. De skulle ha fredagsmys och hade varit och handlat snacks.

Då hände det som inte får hända.

I bilen på väg från Degerfors till Karlskoga fick de möte. En omkörande bil i hög hastighet körde inte tillbaka in i högerfilen utan frontalkrockade med bilen där Olivia och hennes vänner färdades.

”En chock”

Sara överlevde. Olivia, deras andra kompis och föraren i den omkörande bilen dog i samband med kraschen.

Olyckan skedde på väg 243 mellan Karlskoga och Degerfors.

– Jag var nästan beredd på beskedet. Att hon omkommit. En kompis ringde och sa att det hänt en olycka. Jag fick inget svar när jag ringde Olivia, och sjukhuset sa inget. Sen kom polisen. Efter det var vi alla i chock i flera dagar. Nu har det sjunkit in på något sätt. Men det blev verkligen en chock, säger Olivias storasyster Wilma Högberg-Sundin.

Olivia skulle ha tagit studenten några veckor senare. En dag hon länge hade längtat efter. Hon ville bli civilekonom och hade kämpat för att söka sig vidare till högskola efter gymnasiet.

– Hon hade beställt studentmössa och tittade på balklänningar, trots att hon inte visste om det skulle bli av på grund av pandemin. Men hon ville så gärna och var redo om det skulle bli av och såg verkligen fram emot det, säger Wilma.

Olivia Högberg och systern Wilma Högberg-Sundin.

”Gör så ont”

Olivia var social och levnadsglad. Hon älskade att umgås med kompisar och familj och fanns alltid där för sina nära, berättar systern Wilma.

– Vi var så nära och hon var en stöttepelare för vänner och hela familjen. Man kunde alltid prata om allt med henne och veta att det stannade där. Hon var helt underbar, alltid så glad och hade en väldigt rolig humor, säger hon.

Tiden efter olyckan har varit omtumlande och och har inneburit chock, sorg och frustration för Olivias föräldrar och de sju syskonen.

– Jag är väldigt arg. De var helt oskyldiga. Det gör mig frustrerad och ledsen och det gör så fruktansvärt ont. Att människor är vårdslösa i trafiken drabbar oskyldiga människor och det gör mig så himla arg, säger Wilma.

Olivia Högberg, 19, dog i frontalkrocken i Degerfors.

Systern säger att hon fått ett nytt perspektiv på livet efter det som hänt. Att allt är så skört.

– Man tror inte att något sådant här ska hända ens egen familj. Sen händer det. Och det är så skrämmande. Vi sågs sista gången en vecka innan och hade jättekul den dagen och det var en så fin stund. Hon var så godhjärtad och så jävla vacker, både på insidan och utsidan. Verkligen en fin människa, säger Wilma.