Här är familjen som dog i flygkraschen

Publicerad 2022-09-05

Han älskade att flyga.

Miljonären Peter Griesemann, 72, var på väg hem till Köln från semesterhuset i Spanien tillsammans med sin hustru Juliane, 68, dottern Lisa, 26 och hennes sambo Paul, 27, när något gick fruktansvärt fel.

Den tyske affärsmannen satt själv bakom spakarna när hans privatjet störtade utanför Lettland.

Strax före klockan 15 på söndagen lyfte den privatägda Cessnan med Peter Griesemann och hans familj ombord från flygplatsen i Jerez i södra Spanien.

Där hade familjen besökt sitt semesterhus.

Nu var de på väg hem till Köln, där Peter Griesemann var väl känd, både som entreprenör och som engagerad i den årliga karnevalen i staden.

Han beskrivs som en ”passionerad pilot” och ägde själv flygbolaget Quick Air som är specialiserat på mindre privatflyg.

72-åringen var även hedersordförande för Köln-karnevalen Blauen Funken och ordförande i den ideella byggföreningen Sachsenturm.

Karnevalkommittén reagerar starkt efter dödsfallet:

– Jag är chockad över Peter Griesemann, hans fru och dotters plötsliga död. Min djupaste sympati går till familjen. Peter hade inte bara expertis och entreprenörsanda, han hade också ett stort hjärta för människor. Karnevalen och jag personligen har förlorat en värdefull rådgivare och en lojal vän i honom, säger nuvarande presidenten Chris Kuckelkorn till Report-K.

Så ofta han kunde tog Peter Griesemann chansen att flyga ned semesterhuset i Spanien.

Han flög oftast planet själv, precis som i söndags.

Flyg var hans stora passion i livet – och även dottern Lisa är utbildad pilot. För bara ett år sedan köpte hon och hennes sambo Paul ett ridhus i Wachtberg, nära Bonn, i Tyskland.

Peter Griesemann hade, enligt tidningen Focus online, nyligen tillfrisknat efter att ha varit svårt sjuk.

Till sina vänner hade han lyckligt meddelat:

– Nu kan jag flyga igen.

Det blev hans död.

– Tragiskt nog verkar det som om hans passion har blivit hans undergång, jag är chockad, säger vännen Hans Kölschbach till Focus online.

De två sönerna i familjen, Björn och George Griesemann, befann sig inte ombord på planet. Sonen Georg driver familjens flygbolag Quick Air på flygplatsen i Köln, medan sonen Björn har arbetat med sin far med utbyggnad av en medeltida stadsdel i staden.

Vad som hände i Cessnan strax efter start är fortfarande okänt, men allt tyder på ett tryckfall ombord, som gjort alla medvetslösa.

Istället för att landa i Köln fortsatte planet i nordostlig riktning – utan att det gick att få kontakt med någon ombord.

De spanska och franska stridsflyg som gick upp för att undersöka planet kunde inte se någon i cockpit.

Herrelöst fortsatte planet sin färd norrut - utan någon vid spakarna.

Utanför Lettland kraschade planet, i höjd med Ventspils i Lettland.

Ingen i familjen har ännu inte hittats.