Tom Moore hedrad med medeltida utmärkelse

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
100-årige Tom Moore gick hundra varv i sin trädgård för att samla in pengar till sjukvårdspersonal i Storbritannien. Arkivbild.
Foto: Joe Giddens
100-årige Tom Moore gick hundra varv i sin trädgård för att samla in pengar till sjukvårdspersonal i Storbritannien. Arkivbild.

NYHETER

Den brittiske krigsveteranen Tom Moore, som gjort sig känd genom att samla in 30 miljoner pund till sjukvården, hedras i Storbritannien. Moore har tilldelats en medeltida utmärkelse kallad "The freedom of the City of London", som funnits sedan 1237.

100-årige Tom Moore slog an en sträng hos det instängda brittiska folket och kom att bli något av en symbol för hur människor hjälps åt under coronakrisen. Pengarna samlade han in genom att gå runt i cirklar i sin trädgård med sin käpp.

Han tilldelades utmärkelsen i en ganska bisarr ceremoni som sändes på nätet där bland annat Londons borgmästare William Russell deltog i en trekornshatt med strutsfjädrar. Själv satt Moore där med sina medaljer som han tilldelats för bland annat sina insatser under andra världskriget.

Slutligen skålade sällskapet i ett glas champagne. Moore kunde konstatera att han nu, om han skulle dömas till döden och hängas, så skulle det ske i ett silkesrep snarare än i ett av hampa, och att han kan vandra runt i staden med sitt svärd draget.

Publicerad:

LÄS VIDARE