Här flockas semesterfirarna på den skånska sommarstranden

Publicerad 2020-08-08

”Lomma beach” är ett populärt resmål för badsugna skåningar under sommarmånaderna.

Men läsarbilder från playan vittnar om ett närmast obefintligt avstånd mellan semesterfirarna.

– Folk låg på varandra som packade sillar, berättar studenten Karin.

Karin, 21, pluggar nanoteknik och biomedicin i Lund och hade sina föräldrar på besök från Nyköping i helgen. Då semestervädret visade upp sig från sin allra bästa sida ville Karin ta med föräldrarna till den populära stranden i Lomma.

Men familjen behövde knappt ta en titt på stranden för att inse att det inte skulle bli möjligt.

– Det var proppfullt! Folk låg på varandra som packade sillar. Vi blev ganska chockade och ilskna och drog genast vidare, berättar Karin.

Karin har följt rapporteringen kring det nya coronaviruset noggrant under våren. Parallellt med studierna har hon läst på om hur viruset fungerar.

– Av eget intresse har jag försökt sätta mig in så mycket som möjligt. Jag har försökt att inte resa så mycket, hållit avstånd och inte handlat under rusningstid.

Men efter visiten till Lomma strand börjar nu Karin tappa hoppet om sina, och alla andras ansträngningar, verkligen är till någon nytta.

– Om vi i Sverige inte ens kan sköta en badstrand, hur ska vi då kunna sköta ett helt land? frågar hon sig.

Kommunchefen svarar

Robert Wenglén (M), kommunstyrelsens ordförande i Lomma, anser att kommunen tagit sitt ansvar för att minska trängseln på stranden.

– Bland annat så har vi satt upp varningsskyltar på många ställen längs med stranden. Sedan har vi också anställt två trygghetsvärdar för att hålla ordning, säger Wenglén och lägger till:

– Sen får folk ta sitt ansvar. Om man är väldigt obekväm med att det är mycket folk på stranden så får man faktiskt avstå.

Fotfot: Karin heter egentligen något annat

Robert Wenglén (M), kommunstyrelsens ordförande i Lomma

Följ ämnen i artikeln