Coronaviruset

Coronariddare ska vakta gatorna i Visby

Av: 

Olivia J Berntsson

Mica Söderlund

NYHETER

På hästryggen i full rustning ska riddare se till att hålla Visby coronasäkert.

– Om man inte förstår när 500 kilo häst och en kille i rustning säger till en, då tror jag inte att man någonsin förstår, säger regionrådet Jesper Skalberg Karlsson (M).

Polisen larmar om trängsel på Gotland när turisterna har strömmat till ön under semestern. För att se till att folk håller avstånd har kommunen nu bett öns tornerspelsriddare om hjälp.

– Kan vi göra vår del så är det kanon. Det känns angeläget att göra detta, säger Lennart Borg vid Torneamentum.

Riddare ska patrullera på Gotland.

Vanligtvis sköter gruppen Torneamentum tornerspelen under Medeltidsveckan på Gotland. Nu kommer de istället rida omkring i Visby med en skylt med en påminnelse om att hålla avstånd och säga till människor som inte följer myndigheternas råd.

”Känns fantastiskt”

Riddarsällskapet består av mellan tre till fem riddare som kommer att stå redo vid hamnen i Visby under måndagsmorgonen för att ta emot kryssningsfartygen som anländer. 

–Det känns fantastiskt att vi kallats in till detta viktiga uppdrag. Vi ser verkligen fram emot att ta oss an det, säger Lennart Borg vid Torneamentum till Aftonbladet. 

Och politikern Jesper Skalberg Karlsson (M) har förhoppningar om att riddarnas närvaro kommer hjälpa till att minska trängseln.

Närgångna strandbadare får se upp.

– Om det kommer riddare som ska hålla koll på att smittan inte sprids, då kommer man direkt tänka till när man ser dem.

Polisen larmar om trängsel

Över 60 000 turister befinner sig just nu på Gotland och polisen beskriver det som att det är mer folk än någonsin på ön.

– Inne på restaurangerna sköts det ganska men däremot sköter sig folk inte särskilt bra ute på allmän plats, säger stationsbefälet Mats Nyqvist.

Han vill också uppmana alla turister att tänka lite extra.

– Vi tycker förstås att det är trevligt att folk kommer hit men alla måste vara medvetna om risken att smitta och att bli smittad. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Coronaviruset

LÄS VIDARE

Polisen: Mer folk på Visbys gator än på många år

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronaviruset

Visby

Gotland