Förvarade 18 kilo tramadol i bilverkstad

Publicerad 2020-06-16

Två gånger om samma dag åkte 25-åringen fast.

Därefter kunde han kopplas till en bil med 18 kilo tramadol i.

Han har nu mot sitt nekande dömts till fängelse.

Det var i samband med en spaningsinsats i Malmö i början av året som 25-åringen kunde åka fast. Insatsen riktade sig bland annat mot den bilverkstad där 25-åringen arbetar.

Polis fattade under kvällen misstanke mot mannen när han körde iväg med sin bil, och han togs därför in för provtagning på grund av misstänkt narkotikapåverkan.

En sökinsats längs den vägsträcka där 25-åringen kört gjorde att polisen kunde hitta ett par andra bilnycklar – vilka visade sig tillhöra en bil där det förvarades 18,599 kilogram tramadol. Bilen stod i sin tur parkerad på mannens arbetsplats.

Skriven på familjen

I samband med att polisen genomsökte den bil där narkotikan hittats stannade de en bil som körde utanför fastigheten. Det visade sig då vara 25-åringen som stoppades i samma bil som tidigare under kvällen.

Den bil där över 18 kilo tramadol hittades är skriven på en familjemedlem till 25-åringen. Malmö tingsrätt har kommit fram till att han ska dömas för grovt narkotikabrott. Tingsrätten har bland annat pekat på mannens starka koppling till verkstaden och bilen samt hans agerande under kvällen.

Mannen har nekat till att han slängt iväg bilnycklarna men tingsrätten menar att uppgifterna som framkommit är ”oerhört besvärande” för 25-åringen.

Över fyra års fängelse

Vidare anses det klarlagt att 25-åringen fört mobilkonversationer om tramadolen, då en it-forensiker kunnat bevisa att de meddelande som finns är skrivna från 25-åringens mobil.

Han har själv nekat till brott och menar att hans agerande under kvällen beror på en misstanke om att någon vill honom illa. Han menar även att vem som helst kan ha använt den bilnyckel han påstås ha slängt iväg, då den är lättillgänglig.

Tingsrätten menar dock att det inte råder något rimligt tvivel om att 25-åringen är gärningsman och har därför dömt honom till fyra år och nio månaders fängelse.

ANNONS