Polis vädjar om tips efter brutal kidnappning

TT

Publicerad 2020-09-14

Det var här, vid Knutpunkten i Helsingborg, som mannen ska ha blivit tvingad in i en bil. Sedan följde tortyrliknande misshandel i en bil i Skåne på söndagskvällen. Arkivbild.

Ännu har ingen gripits efter en brutal kidnappning som en man i 40-årsåldern utsattes för i Helsingborg under söndagen. Mannen uppger själv att han tvingades in i en bil i Helsingborg av tre–fyra maskerade män vid 15.30.

Först flera timmar senare, vid 21-tiden på söndagskvällen hittades mannen i Billesholm, drygt två mil från Helsingborg, sedan han dumpats och själv kunnat slå larm till polisen. Han ska ha pressats på pengar, och polisens jourhavande förundersökningsledare säger till Aftonbladet att gärningsmännen bland annat har försökt skilja kroppsdelar från kroppen.

Polisen är förtegen om spår efter förövarna, men säger att man nu försöker ringa in vem som kan tänkas ligga bakom den brutala kidnappningen.

– Personen har blivit tagen av okända gärningsmän vid Knutpunkten (i Helsingborg, reds. anm). Vi tittar på övervakningsfilmer, säger polisens presstalesperson Åsa Emanuelsson till TT.

Mannen vårdas på sjukhus med allvarliga skador och polisen uppmanar allmänheten att höra av sig med tips.

– Vi vill gärna ha tips, om man lagt märke till något, säger Åsa Emanuelsson.

Följ ämnen i artikeln