Aftonbladet Daily

Det pratar världsledarna om på G7-mötet

PODD Vaccinen – en positiv kapprustning?

Av: 

Liv Elgenklöw

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Världens ögon riktas just nu mot den lilla semesterorten Carbis Bay i Storbritanniens sydvästra hörn – som under helgen kommer att vara skådeplatsen för ett möte mellan ledarna för världens rikaste länder, den så kallade G7-gruppen.
Den stora frågan som ska avhandlas är vilket ansvar de rika länderna ska ta för att hjälpa fattiga länder i världen att vaccinera sina befolkningar. Och inför mötet har flera av mötesdeltagarna nästan försökt överträffa varandra med löften om hur många vaccindoser som man tänker skänka bort.

Vad kan vi förvänta oss av helgens möte? Kommer man att prata om något annat än pandemibekämpning? Är det här egentligen en kapprustning mot att ta ledartröjan som hela världens vaccinbekämpare?

Det pratar vi om i dagens avsnitt av Aftonbladet Daily.

Gäst: Wolfgang Hansson, Aftonbladets utrikespolitiske kommentator.

Programledare: Liv Elgenklöw.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud och stötta Rosa Bandet – beställ vacker bukett här

Interflora


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE

13 minuter om landslagets dramatiska dagar

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

AB Voice

G7

Coronapandemin i världen

Joe Biden

Boris Johnson