Polisstyrka ryckte ut – var man med spindelfobi

Publicerad 2019-01-02

Mannen ska ha försökt döda spindeln och skrikit ”varför dör du inte?”.

En full polisstyrka ryckte ut till ett hem i Perth, Australien på grund av ett larm de trodde gällde misshandel. När de kom fram möttes de av en man som desperat försökte ta livet av en spindel, rapporterar The Guardian.

En förbipasserande blev orolig när den gick förbi ett hus och hörde ett gråtande spädbarn och en man skrikandes ”varför dör du inte?”. Personen ringde då polisen som ryckte ut i full styrka, skriver The Guardian.

Flera poliser skickades till platsen där de fann en man med en ”allvarlig rädsla” för spindlar.

Mannen försökte döda spindeln och skrek i desperation när han misslyckades.

När polisen dök upp vid dörren bad han poliserna om ursäkt för att de behövt rycka ut för en sådan sak.

”Varför dör du inte?”

Polisen från stationen Wannero, Australien delade med sig av den lustiga händelsen på sitt officiella twitterkonto under onsdag morgon.

”Inringaren passerade ett hus där den hörde en man skrika ’varför dör du inte?’. Det lilla barnet i hemmet grät... Inringaren kände inte personerna men har sett dem ute vid olika tillfällen” ska det ha stått.

20 minuter senare kom en till uppdatering från de poliser som ska ha varit på plats.

”Polisen har talat med alla parter som uppgett att mannen (med allvarlig spindelfobi) ska ha försökt döda en spindel. Han bad om ursäkt för besväret.

Inga skador påträffade (förutom spindelns). Vidare polisinblandning behövs inte. ”

Inlägget ligger inte kvar på Twitter men polis på Wanneros station bekräftar utryckningen för The Guardian. De vill dock inte kommentera händelsen.