Tyska åklagare: Madeleine McCann är död

Föräldrarna: Falska nyheter

Av: Nora Fernstedt

Publicerad:
Uppdaterad:

Madeleine McCann är död.

Det beskedet har flickans föräldrar fått i ett brev från tyska åklagare.

I brevet står även att det finns ”konkreta bevis” för att ”Maddie” blivit mördad.

Men föräldrarna säger att de inte fått något brev.

Enligt åklagarnas brev till Madeleine McCanns föräldrar råder det inga tvivel om att deras dotter är död och att den tidigare utpekade Christian Brückner, 43, är mördaren, skriver brittiska medier.

– Vi har skrivit till paret McCann och berättat för dem att Madeleine är död och att vi ännu inte kan säga vad det finns för bevis. Vi har konkreta bevis på att vår misstänkte har dödat Madeleine, säger åklagaren Hans Christian Wolters.

Enligt åklagaren kommer bevisen inte att avslöjas ännu, för att inte äventyra chanserna att kunna väcka åtal mot den utpekade 43-åringen.

Brittisk polis ska ha informerats om åklagarens besked, men inte om alla detaljer.

Åklagaren har sedan tidigare sagt att mycket pekar på att Madeleine McCann är död, men det är först nu föräldrarna fått det formella beskedet.

Föräldrarna gick under tisdagen ut med att de inte har fått något brev.

– Det här är falska nyheter. Som många andra historier i medier har detta orsakat onödig ångest och lidande för vänner och familj och än en gång förstört våra liv, skriver föräldrarna i ett uttalande på findmadeleine.com.

”Förstår deras smärta”

Paret McCann ska ha vänt sig till sin advokat för att försöka få ta del av de ännu hemligtstämplade bevisen. Men deras önskan har inte beviljats av tysk polis.

Åklagare Wolters säger att han känner med ”Maddies” föräldrar, men att det kan äventyra utredningen om de går ut med fler detaljer.

– Jag förstår deras smärta. Jag förstår att det vore en lättnad att få veta hur hon dog. Men det kan hämma utredningen, säger han.

Försvann under semester

Madeleine McCann var tre år när hon försvann under en semester med sina föräldrar i Portugal 2007. Försvinnandet ledde till en massiv polisjakt över hela Europa.

För två veckor sedan kom ett nytt genombrott i utredningen när tyske Christian Brückner, 43, pekades ut som den misstänkte mördaren.

Söker i brunnar

Nyligen gick portugisisk polis ut med att de kommer att söka i brunnar nära det hus som Christian Brückner hyrde vid tiden då ”Maddie” försvann, enligt Sky News. Enligt lokala medier undersöker polisen om en kropp kan ha lämnats där.

Den utpekade 43-åringen har tidigare fällts för sexuellt utnyttjande av barn och sitter just nu inne för att ha våldtagit en 72-årig kvinna. Han har dykt upp som ett namn i utredningen tidigare, men enligt The Guardian avfärdades han av både tyska och portugisiska spanare.

Hugo Pereira, som är borgmästare i det område där Madeleine McCann försvann, uppmanar tidigare bekanta till 43-åringen att höra av sig till polisen, även om de har ett kriminellt förflutet.

– Det här ett brott som handlar om ett försvunnet barn. Oavsett vilken bakgrund du har så vädjar jag till ditt samvete att hjälpa till att lösa fallet som har förbryllat hela Europa och längre bort, säger han.

Madeleine McCann försvann 2007.
Foto: AP
Madeleine McCann försvann 2007.
Foto: Metropolitan Police
Polisen är särskilt intresserad av en minibuss som 43-åringen ska ha bott i när han vistades i Portugal.
Foto: Italienska Polisen
Christian Brueckner som misstänks ha kidnappat Madeleine McCann.
Foto: Martin Meissner / AP
Åklagaren Hans Christian Wolters.
Foto: Joe Giddens/AP
Föräldrarna Kate och Gerry McCan.
Foto: Bundeskriminalamt/AP
Ett hus i Portugal som figurerat i utredningen.

PODD Fallet Maddie McCann

Om ett försvinnande som skakade världen.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE