Livstids fängelse för mord på sambo

Av: TT

Publicerad:
En man i 40-årsåldern har dömts för mord på sin sambo. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
En man i 40-årsåldern har dömts för mord på sin sambo. Arkivbild.

I slutet av förra året misshandlades en kvinna till döds i sitt hem i Hudiksvall. Efter flera timmars misshandel konstaterades hon död när ambulanspersonalen anlände. Nu döms hennes sambo till livstids fängelse för mord, rapporterar lokala medier.

Enligt domen från Hudiksvalls tingsrätt ska kvinnan ha utsatts för upprepat trubbigt och eggvasst våld på flera platser i bostaden, där även flera barn och offrets mamma ska ha befunnit sig samtidigt som mordet skedde.

Under rättegången har vittnen berättat om mannens svartsjuka och hur kvinnan känt sig övervakad. 43-åringen har hela tiden nekat till mordet men har erkänt viss misshandel och att han ska ha skurit av kvinnans hår.

Enligt rättsläkare hade kvinnan ett hundratal skador, men den dömde mannen har hävdat att kvinnan under ett långdraget bråk ska ha ramlat och slagit sig på flera platser i hemmet. Något åklagaren inte anser trovärdigt.

– Jag hade räknat med en fällande dom, det var väntat. För mig fanns det inget tvivel, förhören med vittnen och teknisk bevisning var överväldigande i det här fallet, säger åklagaren Birgitta Fernlund, till SVT Gävleborg.

Mannen döms, förutom för mord, även för grov misshandel, grov kvinnofridskränkning, olaga hot och hot mot tjänsteman. Han ska även betala skadestånd på drygt 300 000 kronor till anhöriga.

Publicerad: