Smash and grab-kupp mot Elgiganten

Amanda Hällsten

Publicerad 2021-05-19

Elgiganten i Strängnäs har utsatts för en smash and grab-kupp under natten mot onsdag. Enligt polisens uppgifter har någon kört sönder butikens dörrar med hjälp av en hjullastare.

Det är andra gången på kort tid som en Elgigantenbutik utsätts för inbrott. Under natten mot tisdag blev en Elgigantenbutik i Katrineholm utsatt för en nästan identisk stöldkupp, rapporterar Kkuriren.

Polisen säger att de misstänker att det rör sig om samma gärningspersoner som utfört inbrotten.

– Det är Elgigantenbutiker som är drabbade i båda fallen, där någon har forcerat dörrarna med hjälp av en hjullastare. Vi misstänker att det kan röra sig om flera personer, för det förefaller i båda fallen som att lastmaskinerna har stulits i närheten av brottsplatsen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson polisregion Öst.

Larmet om inbrottet i natt inkom vid 03-tiden. Polisen har varit på plats under natten och morgonen och undersökt platsen. I nuläget är ingen person gripen och det är ännu oklart vad som stulits från butiken i Strängnäs.

– Vi vet inte vad de tagit än, men någon typ av elektronikvaror. Det är stora butiker som tar tid att inventera, vi får se vad som kommer fram, säger Thomas Agnevik.

Personerna tros ha färdats från brottsplatsen tillsammans, enligt polisens uppgifter.

– Vi kommer ha skärpt uppmärksamhet mot Elgigantenbutiker och liknande butiker, men det är viktigt att de som har den här typen av butiker skärper sin egen säkerhet. Det är ett delat ansvar, Thomas Agnevik.

Polisen ber också allmänheten om tips om inbrotten.

Följ ämnen i artikeln