Omtalade bilden: Ulf Kristersson växer så det knakar

Uppdaterad 2021-05-18 | Publicerad 2021-05-17

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson växer så det knakar – nu verkar han till och med ha växt om Ebba Busch.

I alla fall om man kollar på Moderaternas senaste annons där M-ledaren ser ut att vara längre än KD-ledaren trots att så inte är fallet.

Men Moderaterna har en förklaring till längdmissen.

Det går bra för Moderaterna och Ulf Kristersson. Om det var val i dag skulle 23,1 procent vilja se honom som Sveriges statsminister, enligt Aftonbladet/Demoskops senaste mätning.

Det verkar dessutom som att han har växt om den tre centimeter längre Krisdemokratledaren Ebba Busch.

I alla fall om man tittar på senaste annonsen från Moderaterna och Kristdemokraterna där Kristersson ser ut att var längre än Busch.

Vem är längst?

Men hur kan det ha blivit så?

Ulf Kristersson är 169 centimeter lång och Ebba Busch 172 centimeter. Men på bilden ser det ut som att det är Ulf Kristersson som är den längre av partiledarna.

Det här har skapat reaktioner på sociala medier och många frågar sig nu om Moderaterna medvetet har försökt få Ulf Kristersson att se längre ut än vad han är.

Den omtalade bilden.

Står i en trapp

Men Moderaternas pressavdelning säger att så inte är fallet. Förklaringen är en rulltrappa.

– Jag har lyckats reda ut mysteriet. Bilden är tagen i en rulltrappa i riksdagen. Ulf Kristersson står på steget över Ebba Busch, säger Johan Hjelmstrand, pressekreterare hos Moderaterna.

Han säger att de inte har retuscherat bilden så att moderatledaren ska se längre ut.

– De har den längd som respektive person har. Men när vi har zoomat in bilden så att den går att använda i sociala medier ser det kanske inte ut så, säger Johan Hjelmstrand.

Förklaringen är att Ebba Busch och Ulf Kristersson står i en rulltrappa.

ANNONS