Beväpnade demonstranter mot nerstängningen

Publicerad 2020-04-23

Här protesterar 200 demonstranter mot karantänsreglerna utanför stadshuset i Pittsburgh, USA.

Ett drygt tiotal av dem tungt beväpnade och maskerade.

– Det här är en liten, men högljudd del, av befolkningen som inte tror på vetenskapen, säger senatorn Sharif Street, enligt triblive.com.

Frustrationen mot isolering och karantän växer runt om i världen.

Bland de allra argaste: ett drygt dussin män och kvinnor som ställde sig på trappen till stadshuset i Pittsburgh klädda i masker – föreställande bland andra George Washington – och tungt beväpnade med vad som ser ut att vara automatvapen.

Gruppen, som kallar sig själva Iron City Citizens Response Unit, var en del av en demonstration som samlat cirka 200 personer som tycker att den ekonomiska nedstängningen borde upphöra.

– Alla här vill bara komma tillbaka till jobbet, säger en av de lugnare demonstranterna, Michael Griffin, som själv fått varsla sex anställda från sitt konsultbolag.

”Hoppas de använder sunt förnuft”

Demonstrationen hade ingen tillåtelse och bröt bland många rekommendationer mot förbudet mot folksamlingar.

– Det är helt förståeligt att folk är upprörda över konsekvenserna av den här ekonomiska nedstängningen, säger smittskyddsläkaren Amesh Adalja men tillägger:

– När de utövar sin rätt att protestera hoppas jag de kan använda sitt sunda förnuft till social distansering.

Vad de maskerade demonstranterna ämnade använda sina vapen till är oklart. Ännu finns ingen forskning på att viruset går att beskjuta.

Demonstranterna kräver att nedstängningen ska upphöra.

PODD Så påverkar oljan världspolitiken

Priset på råolja störtdök i början av veckan. Vad innebär det nu för USA som drabbats hårt av prisraset och vad betyder det för oss i Europa? Det tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen