Hunt mot Johnson i striden om partiledarposten

Av: Andreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu är det klart att det blir Boris Johnson och Jeremy Hunt som gör upp om vem som blir Storbritanniens premiärminister och partiledare för konservativa Tories.

Detta står klart efter partiet röstat om vilka som skulle bli deras slutkandidater, skriver The Guardian.

Det blev som väntat Boris Johnson som blev en av slutkandidaterna till posten som premiärminister och partiledare i Tories. Han fick 160 röster, när de 313 konservativa parlamentsledamöterna röstade. Desto jämnare blev det i striden om vem som skulle bli Boris Johnson motståndare. Med två rösters marginal är det klart att det blir Jeremy Hunt, som fick 77 röster i omröstningen. Trea med 75 röster blev Michael Gove, rapporterar The Guardian.

1 av 2 | Foto: TT
Boris Johnsson.

Jeremy Hunt efterträdde Johnsson som utrikesminister. Men till skillnad mot sin föregångare har Hunt tagit ställning för att stanna kvar i EU i samband med folkomröstningen, en linje som påminner om den som Theresa May har drivit, skriver Dagens Nyheter.

Enligt The Guardian är det Boris Johnson som är favorit till att bli premiärminister och partiledare. Men fram tills dess att det avgörs vem som får ta över efter Theresa May ska de båda kandidaterna ut på en turné som avslutas med en stor röstning där partiets medlemmar avgör vem det är som till slut står som vinnare.

Publicerad:

LÄS VIDARE