SAS ställer in alla flyg till norra Italien

Av: Anna Sjögren

Publicerad:
Uppdaterad:

Osäkerheten kring coronavirusets spridning har minskat flygresandet.

Nu stoppar SAS alla avgångar till Norditalien.

Bolaget ställer också in flygningar inom Europa, Skandinavien och Hongkong.

SAS har sedan tidigare ställt in flygningar till och från Fastlandskina. På tisdagsmorgonen meddelade flygbolaget att flighter till Hongkong ställs in från 5 mars. Dessutom ställs avgångar inom Europa och Skandinavien in under de två närmsta månaderna.

Beslutet kommer som ett svar på det minskade resandet i coronavirusets spår. Det här är ett sätt för bolaget att minska den ekonomiska smällen.

– Vi ser att intresset för att resa har minskat, inte minst till norra Italien. Med tanke på att vi inte vet hur det här utvecklar sig behöver vi anpassa vår verksamhet till en ny situation, säger Freja Annamatz på SAS presstjänst.

Flyg till norra Italien ställs in

Exakt hur många avgångar som ställs in i Europa och Skandinavien kan hon inte säga. Men klart är att alla flighterna till norra Italien ställs in.

– Där minskar efterfrågan kraftigt så till Milano och Bologna kommer vi dra in ordentligt. På andra linjer handlar det snarare om att vi drar ner någon avgång per vecka, så vi fortsätter att flyga, säger Freja Annamatz.

SAS kommer att kontakta alla resenärer som har bokade resor på de avgångar som berörs.

Hur mycket kostar de inställda flighterna er?

– De inställda flygen till Fastlandskina väntas kosta oss 200 miljoner svenska kronor under februari och mars. Vidare effekter får vi redovisa längre fram.

SAS ställer in flyg och drar in på avgångar efter coronautbrottet.
Foto: TT
SAS ställer in flyg och drar in på avgångar efter coronautbrottet.

PODD Därför skapar coronaviruset panik

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om paniken kring coronaviruset och hur man kan hantera sin rädsla för att smittas av coronaviruset. Gäster är Martin Schori och Kata Nylén.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE