Micaela tvingades efterlysa Alvedon till sin sjuka son

Publicerad 2020-03-19

Micaela Wallgren behövde Alvedon till sin sjuka son – men apotekshyllorna gapade tomma.

Då tvingades hon efterlysa läkemedlet på Facebook.

– Jag fick jävligt mycket panik, säger hon.

I coronavirusets spår har svenskar hamstrat förnödenheter och butikshyllor har tömts på flera livsmedel.

När Micaela Wallgren från Falköping behövde Alvedon till sin sjuka fyraåriga son var sortimentet slutsålt i flera butiker, något som Göteborgs-Posten och P4 Skaraborg berättat om.

Micaela Wallgren sitter i frivillig karantän tillsammans med sina två barn och sambo på grund av förkylningssymtom. Eftersom familjen ska hålla sig inomhus bad Micaela sin mamma om hjälp med att köpa Alvedon. Men när hennes mamma inte fick tag på läkemedlet i någon butik eller apotek i Falköping bestämde sig Micaela för att göra en efterlysning på Facebook.

– Jag var så himla irriterad och visste inte vad jag skulle göra. Det här är en liten stad och jag tänkte att några i min närmaste krets kanske kunde ha Alvedon hemma och hjälpa oss, säger hon.

Tusentals delningar

”Men fan ta er som bunkrar medicin till barn OM dom inte behöver det. Tänk till en gång till nästa gång och sluta vara egoister. Nästa gång kanske ni står där jag stod idag. Tusen tack till alla som hjälpt mig idag. Tillsammans löser vi detta!”, skrev hon bland annat i sitt inlägg.

– Jag blir lite rädd faktiskt. Det är skrämmande hur folk beter sig och hamstrar på det här sättet. Jag förstår att man vill ha mediciner och varor hemma, men man måste tänka på att det finns andra som också är i behov, säger hon.

Micaela Wallgren med sina två barn.

Responsen på inlägget var enorm och efterlysningen har delats över 20 000 gånger.

– Flera hundra personer har hört av sig och velat hjälpa. Folk från olika delar av Sverige. Det är otroligt, säger Micaela Wallgren.

Dagen efter efterlysningen fick familjen tag på Alvedon på ett lokalt apotek.

– Det gick ju bra till slut, men det var panik där ett tag. Jag tycker det är hemskt att folk bunkrar, det är inte krig liksom, säger hon.

Micaela Wallgren eterlyste medicin till sin son på sociala medier efter att hyllorna stod tomma i butiker och på apotek.

PODD Corona - därför skiljer sig ländernas agerande

I dagens Aftonbladet Daily reder vi ut huruvida länder agerar olika - och i så fall varför. Gäst är Emma Frans.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen