Chile förbereder tusentals nya gravar

TT-AFP

Publicerad 2020-05-15

Gravar förbereds för eventuella coronaoffer i Chiles huvudstad Santiago.

Flera tusen gravar förbereds i den chilenska huvudstaden Santiago efter en kraftig ökning av coronavirusfall, uppger myndigheterna.

Santiago sattes i karantän i onsdags efter det att antalet coronasmittade i landet hade ökat med 2 600 personer på ett dygn. På torsdagen rapporterades lika många nya smittade igen. Tidigare har man registrerat mellan 350 och 500 nya fall per dygn.

– Vi inser att detta är ett historiskt ögonblick och att vi kan behöva fler gravar, för vi ser vad som händer i andra länder, säger kyrkogårdschefen Rashid Saud.

Omkring 2 000 gravar förbereds nu. Hittills har knappt 370 coronasmittade personer avlidit i landet.

– Vi måste jämföra det med andra länder som har använt sig av massgravar, med länder som har haft döda människor på gatorna och ruttnande lik i lastbilar. Det är vad vi vill undvika och förhoppningsvis behöver vi inte använda dem, säger Saud om gravarna som nu förbereds.

Enligt Johns Hopkins-universitetet har över 37 000 fall av coronasmitta rapporterats i Chile.

PODD Virusexpert: Corona har låg mutationshastighet

De senaste veckorna har frågan om huruvida coronaviruset muterar skapat en hel del rubriker, både i svensk och internationell press. I det här avsnittet pratar vi om vad forskningen säger, tillsammans med Tomas Bergström, professor i klinisk mikrobiologi.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS