Trängsel på flera sportbarer och hotell i Malmö

TT

Publicerad 2020-07-27

Den senaste trängselkontrollen i Malmö hade fokus på hotellfrukostar och sportbarer under matchkvällar. Åtta avvikelser noterades. Arkivbild.

Kontrollerade krogar och kaféer i Malmö har under flera veckor klarat sig utan påpekanden om trängselproblem, men vid den senaste inspektionen noterades åtta avvikelser.

Den här gången var det hotellfrukostar och sportbarer under matchkvällar som stod i fokus. Totalt gjordes 40 kontroller och de åtta som inte höll måttet har fått eller kommer att få återbesök. De som kontrollerats på nytt visade sig ha vidtagit bra åtgärder, enligt Malmös miljöförvaltning.

Sedan den 17 april har totalt cirka 500 inspektioner genomförts i Malmö och vid ungefär en tiondel av dem har avvikelser noterats. Ingen av dessa har varit så allvarlig att det lett till permanent stängning, men ett kafé stängdes tillfälligt.

"Överlag upplever vi att restaurangerna i Malmö tar uppgiften med att undvika trängsel på allvar och att de gör ett bra jobb", säger enhetschef Micaela Aleman i ett pressmeddelande.

Följ ämnen i artikeln