Nya Barbiedockan vi väntat på – har hijab

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Nu är nya Barbiedockan här och hon skiljer sig från de dockor som producerats tidigare. Inspirationen kommer från fäktaren Ibtihaj Muhammad som var den första att delta i OS med hijab.

– Jag är stolt över att små tjejer överallt nu kan leka med en Barbie som väljer att bära hijab, skriver hon på Twitter.

1 av 3 | Foto: ANDREW KELLY / X02844
Ibtihaj Muhammad var första hijba-klädda kvinnan att delta i OS.

Nu kommer den populära dockan som många väntat på – den första Barbiedockan som bär hijab. Dockan är inspirerad av fäktaren Ibtihaj Muhammad, 31, som var den första amerikanska kvinna att delta i Olympiska spelen med hijab.

– Jag är stolt över att små tjejer överallt nu kan leka med en Barbie som väljer att bära hijab, skriver Ibtihaj på Twitter.

Det var under måndagen som den amerikanska leksaksproducenten Mattel presenterade dockan med hjälp av Ibtihaj. Företaget har gjort Barbiedockor i 58 år och har nu tillägnat sin senaste kollektion till kvinnliga hjältar.

Hyllar hjältar

Andra personer som Mattel inspirerats av i sin hjältekollektion som de kallar ”Shero” är filmregissören Ava DuVernay, plus size-modellen Ashley Graham, balettdansösen Misty Copeland och gymnasten Gabby Douglas.

1 av 4 | Foto: Richard Shotwell / TT / NTB Scanpix
Filmregissören Ava Duvernay har vunnit priser på tillställningar som Emmy awards.

En one-of-a-kind Barbie

– Vi är så glada att hedra Ibtihaj Muhammad med en one-of-a-kind Barbiedocka, skriver den amerikanska leksaksproducenten Mattel på Twitter.

Ibtihajs klassiska eyeliner, som hon har även när hon tävlar, syns på dockan och idrottaren har även instruerat företaget att hennes Barbie ska ha en realistisk kroppsform.

Publicerad: