Aftonbladet Daily

Ödesdagen – snart vet vi om England öppnar upp

PODD Rapport från London

Av: 

Jenny Ågren

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Kommer friheten till Storbritannien den 21:a juni? Ja, i landet går man nu och väntar på besked från regeringen om landet ska öppna upp helt och hållet på dagen som fått namnet ”freedom day”, frihetsdagen.

Storbritannien ligger långt fram i sin vaccinationsplan och över 50 procent av den vuxna befolkningen har redan fått två doser. Samtidigt hotas frihetsdagen av den indiska dubbelmutationen, också kallad deltavarianten, som fått ordentligt fäste på de brittiska öarna.

Hur är läget i Storbritannien nu och hur oroliga är man för den indiska dubbelmutationen? Kommer landet öppnas upp 21:a juni och hur tänker Boris Johnson att G7-länderna ska hjälpa resten av världen med vaccineringen?

Det snackar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Petter Larsson, Aftonbladets reporter i London.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE

Wolfgang Hansson: Rena banditfasonerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

AB Voice

Jenny Ågren

Storbritannien

Boris Johnson

G7