50-plussare kan få vaccin i flera regioner

TT

Publicerad 2021-05-10

Nu kan personer födda 1971 eller tidigare boka tid för vaccination i Region Stockholm och Västra Götalandsregionen. Arkivbild.

Nu kan personer födda 1971 eller tidigare boka vaccinationstid, uppger Region Stockholm och Västra Götalandsregionen på måndagen. Det innebär att personer som är 50 år eller äldre är välkomna.

Dagens besked innebär att fas 4 kan inledas en vecka tidigare än planerat i Västra Götaland. Den höga vaccinationstakten har gjort att samtliga vaccinatörer nu kan öppna för tidbokning hos valfri vaccinatör via 1177.se.

I Region Stockholm inleddes vaccinationen av allmänheten, fas 4, den 5 maj. Åldersgruppen vid start av fas 4 i regionen var personer födda 1966 eller tidigare. Bokning av vaccination sker via appen Alltid öppet eller deras telefontjänst.

– Det går bara att boka om man har rätt ålder inne. Vi väntar oss ett hårt tryck även denna gång, och har förstärkt kapacitet och tillgängligt utbud av tider. Nya tider släpps löpande, så den som har svårt att hitta en tid nu kan försöka igen om en stund eller nästa dag, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.