Tredje tonårspojke död efter frontalkrock

Jonas Dagson/TT

Publicerad 2021-09-24

Frontalkrocken mellan två personbilar i Uppvidinge kommun utanför Växjö på torsdagseftermiddagen har krävt ett tredje dödsoffer. Arkivbild.

Frontalkrocken mellan två personbilar söder om Vetlanda på torsdagseftermiddagen har krävt tre unga mäns liv.

Grannar slog larm om hastigheten längs vägen för bara några veckor sedan.

Det var på torsdagseftermiddagen som två personbilar frontalkrockade på riksväg 31, strax norr om samhället Lindshammar i Uppvidinge kommun.

Två pojkar, 16 och 17 år, omkom direkt i krocken. De var AIK-supportrar på väg till torsdagskvällens match mot Kalmar. Under natten avled en tredje person av skadorna från kollisionen, en pojke på 18 år.

Grov vårdslöshet i trafik

Händelsen utreds som grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada. Polisen vill inte gå in i detalj kring vad de tror har föranlett krocken.

Sylvia Sjöblom bekräftar att föraren är en av de avlidna.

– Vi skriver aldrig av brottsrubriceringar innan ärendet är avslutat. Det blir ingen vidare åtgärd eftersom det inte finns någon att döma för det, men de är fortfarande öppna i vårt system och kommer att bli avskrivna framöver, säger hon.

Chockad med oskadd

Enligt Jönköpingsposten är föraren i den andra inblandade bilen chockad, men är i övrigt oskadd.

Boende i Lindshammar har i flera år kämpat för sänkta hastigheter på vägsträckan där olyckan inträffade, rapporterar P4 Jönköping. För bara några veckor sedan skickade de in en namninsamling där de kräver fartkameror och sänkt hastighet.

Hastigheten på vägsträckan planeras att sänkas från 90 till 80 kilometer i timmen under nästa år, enligt Trafikverket.

Följ ämnen i artikeln