Han hittades död under poolen – 15 meter in i en grotta

Publicerad 2022-07-24

Klil Kimhi, 32, hade inte en chans när poolen kollapsade.

Han sögs ut med vattenmassorna på några sekunder och hittades död 15 meter in i en grotta under bassängen.

Nu misstänks partyvillans ägare för flera brott.

Den ovanliga olyckan inträffade i torsdags i Karmei Yosef i Israel. Två företag hade hyrt ett hus med pool och bjudit dit sina anställda på fest.

Strax efter lunch rasade poolen samman i ett slukhål. Allt vatten sögs ut och två av festdeltagarna försvann ner i underjorden.

– Det gick på några sekunder. En virvel skapades i poolen och det blev konstiga vågor, säger Aviv Bobalil, som jobbade som badvakt på festen, till israeliska Ynet.

Sex personer befann sig i poolen när vattnet började sugas ut. Aviv Bobalil skrek åt dem att gå upp, men de förstod inte allvaret.

– De trodde att det var någon sorts lek. Sekunder senare rasade botten ner i ett stort hål. Jag såg två personer som bara försvann, säger hon.

Klil Kimhi, 32, dog i olyckan

När den första paniken lagt sig hördes rop på hjälp från slukhålet. De kom från en 34-årig festdeltagare som efter en stund kunde hjälpas upp av sina vänner. Han klarade sig med lindriga skador.

Att reklamaren Klil Kimhi, 32, var borta tog en stund att inse, uppger Aviv Bobalil för Ynet:

– De ropade på honom och letade i omgivningarna. Någon tänkte att han kanske hade gått hem. Men så hittade de hans telefon, säger hon.

Först efter en fem timmar lång insats hittades Klil Kimhi av räddningstjänsten. Brandmännen var rädda för nya ras och försökte stötta upp marken under arbetet i underjorden.

– Hela området är fullt av grottor. Vi skickade först ner en sökhund med Go Pro-kamera. När vi hade kommit ner fem meter fortsatte vi 15 meter in i en sorts tunnel under villan, säger insatsledaren Oren Shishitsky till Ynet.

Där låg Klil Kimhi.

– Han hade fångats i lera och vatten i tunnelns slut. Det var svårt att få upp honom, men vi gjorde det på några timmar.

Villans ägare greps

Poolvillan ägs enligt Haaretz av Natan Meller, 70, och hans hustru Rachel, 65. De greps efter olyckan och har nu satts i husarrest hos sin dotter.

Enligt israeliska medier hade de i flera år hyrt ut huset till fester – men polisen misstänker att den 27 år gamla poolen saknade bygglov.

Makarna misstänks nu för bland annat vållande till annans död och pengatvätt.

Samtidigt uppger Haaretz att Natan Meller har en historik om brott mot bygglagen. 2014 dömdes han för att ha uppfört ett 2 250 kvadratmeter stort festområde utan bygglov. Fyra år senare dömdes han för att ha ställt upp fraktcontainrar på jordbruksmark och använt dem som bostäder. Han ska även ha tagit vatten från en reservoar utan tillstånd.

Ändå säger paret Mellers advokat Zion Amir till Haaretz att de ”aldrig hamnat i bryderi med rättvisan” och kallar pooltragedin ”en blixt från klar himmel”.

– Sådana saker händer en gång på hundra år. Tyvärr hände det, sa han inför den lokala domstolen enligt Washington Post.

Följ ämnen i artikeln