Nya väskspåret i sökandet efter försvunna Beata: Jakt på axelrem

Publicerad 2021-11-19

Beata Ratzman, 32, har varit försvunnen i nästan två månader.

Nu avslöjar polisen att man hittat nya spår i sökandet – en väska utan axelrem.

I veckans ”Efterlyst” på TV3 och på Viaplay uppmanade polisen den som har uppgifter att höra av sig.

I september sökte poliser med dykare, hundar och helikopter i flera dagar efter att Beata Ratzman försvann från Malmö. Två månader senare har sökarbetet pausats men polisens utredning har fortsatt.

Hon levde med skyddad identitet och misstänkts ha kidnappats. Hennes man greps nio timmar efter försvinnandet misstänkt för människorov.

Nu presenterar polisen nya fynd som har gjorts i utredningen. Man har hittat en väska som sannolikt tillhört Beata Ratzman.

– Det senaste i utredningen är väskan som anträffas i Ystad. Det är med stor sannolikhet målsägandens väska. Och det är då en axelremsväska av mindre modell av märket Nike. Mörk i färgen, säger polisen Jonas Karlberg i kvällens ”Efterlyst” på Viaplay och TV3.

– Denna väskan anträffades på Södra Dragongatan i Ystad söndagen den 26 september. Och när väskan anträffas så saknas själva axelremmen. Och den saknar vi fortfarande.

Väskan polisen säkrat ska vara en väska av den här typen.

I programmet uppmanar polisen alla som gjort iakttagelser att höra av sig.

– Det vi söker just nu är ju framför allt iakttagelser på Södra Dragongatan under kvällen den 24 september. Men även iakttagelser angående den försvunna axelremmen till väskan naturligtvis. Och även såklart den silvriga Suzuki grand vitara. Som vi har gått ut med tidigare, säger Jonas Karlberg i programmet.

Programmet ”Efterlyst” sänds på torsdagar kl 20.00 på TV3 och på Viaplay.