8-åringens idé – för att hitta försvunna flygplan

Av: Viktor Adolfsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu hyllas han av flygbolag

1 av 4 | Foto: Facebook.
Här är Benjamins teckning.

8-årige Benjamin skickade ett brev till ett av USA:s största flygbolag. Han hade nämligen fått en idé som skulle göra det lättare att hitta de flygplan som försvunnit till havs.

De senaste åren har det varit flera uppmärksammade fall av flygplan som bara tycks ha försvunnit. Till exempel försvann det malaysiska planet MH370 spårlöst i mars 2014.

Benjamin, 8, från den amerikanska delstaten Utah, tog fasta på problematiken och skickade in en teckning och ett brev till flygbolaget Delta, enligt Fox News.

Orange ballong som flyter upp

Han föreslår att en neonorange ballong med en sändare ska kunna fästas på flygplanskroppen för att sedan blåsas upp och flyta till ytan när planet kraschar i vatten.

”Det skulle finnas stenar i botten som gör så att den flyter upp, men inte blir så lätt att den flyger upp i luften”, skriver han i brevet till Delta.

Ungefär en månad senare kom svaret från flygbolaget – de skulle be sina experter titta på Benjamins idé.

”Det finns flera experter som tänker på idéer precis som din. Jag ska se till att delge dem dina tankar! Tack för att du tänker på oss”, skriver John E Laughter, Deltas vice ordförande, i svaret.

Föräldrarna i flygvapnet

I paketet från flygbolaget fanns även flera olika souvenirer och prylar som 8-åringen blev glad av att få.

– Han har alltid varit intresserad av flygplan, särskilt design av militärflygplan, säger Benjamins mamma Laura Treider till Fox News.

Hon och 8-åringens pappa har båda arbetat inom det amerikanska flygvapnet.

Publicerad:

LÄS VIDARE