59-årig man åtalas efter amfetaminfynd

Uppdaterad 2020-08-11 | Publicerad 2020-08-10

Nio bollar med amfetamin hittades i bostaden.

En 59-årig Malmöbo är misstänkt för grovt narkotikabrott.

Vid en husrannsakan hittades nämligen 900 gram amfetamin.

Mannen menar att han bara förvarat det för att få gratis knark.

Det var i maj som polis genomförde husrannsakan hos en kvinna i Malmö. I lägenheten hittades ”en större mängd” vitt pulver i en byrå. Då polis visste att den 59-åriga mannen brukar bo i samma bostad inväntade man honom.

När mannen anlände till bostaden bar han på narkotika, en större summa kontanter och portionsplatspåsar som han hävdar är till hans frimärkessamlande.

Allt som allt hittades 900 gram amfetamin och 59-åringen har nu åtalats för grovt narkotikabrott. I förundersökningen har han också erkänt att han förvarat knarket.

Skulle få gratis knark

Enligt mannen har de övriga personerna som bott i bostaden inte känt till narkotikan och han hävdar även att det inte är hans, utan att han enbart förvarat det åt en annan person.

Anledningen till att han förvarat knarket var för att han då skulle få gratis amfetamin av den person han inte vill peka ut av rädsla för att få ett ”skott i pannan”.

Kontanterna som beslagtogs, knappt 16 000 kronor, hävdar 59-åringen är en mix av sparade pengar och sådant som han vunnit när han spelat på hästar.

Följ ämnen i artikeln