Mord

Polisen om misstänkta mordet i Eskilstuna: ”Pågår en kartläggning”

Av: 

Josefine Karlsson

NYHETER

Mannen som sköts i Eskilstuna i natt är känd av polisen.

I jakten på en misstänkt mördare kartläggs nu offrets liv.

– Både runt honom och de miljöer han rört sig i, säger lokalpolisområdeschefen Christer Sjöqvist.

En stor polisinsats inleddes vid klockan 02.40 natten mot söndag i Skiftinge, Eskilstuna. Vittnen hade hört ett tiotal skott avlossas, enligt Eskilstuna-Kuriren. Flera patruller och poliser med förstärkningsvapen kallades till platsen där en man hittades död i en bostad.

– Det har varit en skottlossning och vittnen har hört skott i området. Hur många vet jag inte. Mannen har sannolikt avlidit till följd av skottskador, men vi avvaktar den rättsmedicinska undersökningen innan vi kan kan fastställa dödsorsaken, säger Christer Sjöqvist, lokalpolisområdeschef i Eskilstuna och talesperson för utredningen.

Vittnen hörde ett tiotal skott avlossas.

Foto: PONTUS STENBERG

Kopplingar till kriminella nätverk

Den döda mannen är i 35-årsåldern och är känd av polisen sedan tidigare. Han har flera gånger dömts för en rad olika brott och ska även haft kopplingar till kriminella nätverk.

Under förundersökningen kartläggs hans bakgrund, samt personer som kan ha kopplingar till mannen. Polisen är förtegen gällande motivmisstanken bakom mordet.

– Det är inget jag kan uttala mig om på grund av utredningsskäl. Men det pågår naturligtvis en kartläggning helt klart, både runt honom och de miljöer han rört sig i, säger Christer Sjöqvist.

Den döda mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Foto: TT

Skogsområde avspärrat

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Utredningsarbetet pågår och vi håller på att bygga upp vår organisation och den går igång med full kraft i morgon, säger han.

Under söndagen höll polisen förhör i området och spärrade av den aktuella adressen samt områden i närheten. Bland annat har man spärrat av ett skogsområde.

– Varför vi gjort det kan jag inte gå in på, säger han.

Enligt uppgifter till Eskilstuna-Kuriren ska brottet skett utomhus.

– Det kan jag inte kommentera. Men mannen anträffades inomhus i en lägenhet, säger Christer Sjöqvist.

Polisen är mycket angelägen om att ta del av iaktagelser från allmänheten både dagen innan, under aktuella kvällen och efter det misstänkta mordet.

– Vi är intresserade av iaktagelser på både människor och fordon. Ofta kan vittnen ha uppgifter som är av betydelse utan att veta om det. In med allting till oss, hellre 100 tips för mycket än 1 för lite, säger han.

Tips kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder – 70% rabatt på märkeskläder

Kids Brand Store

Publisert:

LÄS VIDARE

Uppgift: Man skjuten till döds i Eskilstuna

ÄMNEN I ARTIKELN

Mord

Eskilstuna

Våldsbrott

Skiftinge