Restaurang stänger på grund av coronaviruset

Av: Nichlas Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ägarna till asiatiska restaurangen Jiaozibar i Nordmaling sitter i frivillig karantän.

– Vi har varit i Kina i några veckor, säger Stanislav Maid.

Om knappt två veckor slipper de ut.

Stanislav Maid driver restaurangen Jiaozibar tillsammans med sin fru Zhou Weixiang. Nu sitter de frivilligt isolerade, vilket VK var först att rapportera.

– Vi känner att för att ta vårt ansvar så följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och går i frivillig karantän. Det är för att skydda oss själva och våra kunder, säger Stanislav Maid till Aftonbladet.

Restaurangägarna gav beskedet på sin Facebooksida under torsdagen.

Paret återvände till Sverige 11 februari efter tre veckor i Kina. Sedan dess har de inte lämnat sitt hus.

– Vi är instängda i vårt hem nu fram till 25 eller 26 februari. Då ska vi göra inköp och sedan öppnar vi restaurangen 27 februari igen, säger Stanislav Maid.

Vad har ni fått för reaktioner på att ni stänger?

– Folk i trakten tycker det är bra att vi tar vårt ansvar.

Restaurangägarna känner sig inte sjuka. Valet att hålla restaurangen stängd är en ren säkerhetsåtgärd.

Stanislav Maid säger att paret får den hjälp de behöver för att klara sig hemma tills vidare.

– Vi får ta hjälp av barnen om vi ska handla någonting.

Ägarna till restaruangen Jiaozibar i Nordmaling har satt sig i frivillig karantän efter en längre vistelse i Kina.
Foto: Google Maps
Ägarna till restaruangen Jiaozibar i Nordmaling har satt sig i frivillig karantän efter en längre vistelse i Kina.

PODD Coronaviruset – det vet vi om utbrottet

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi återigen om coronaviruset. Vad har vi lärt oss en månad efter utbrottet? Gäst är Björn Olsen, infektionsprofessor vid Uppsala universitet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad: