Trump: ”Kom hem ASAP A$AP”

Uppdaterad 2019-08-05 | Publicerad 2019-08-02

Artisten ASAP Rocky försattes idag på fri fot av Stockholms tingsrätt i väntan på dom.

Det amerikanska sändebudet på plats, Robert O'Brien, talade med president Donald Trump efter beskedet.

– Vi har precis pratat med USA:s president som var glad, säger han.

Trump twittrade sedan om rättegången.

I dag avslutades huvudförhandlingen mot den amerikanska artisten ASAP Rocky i Stockholms tingsrätt. Vid 19.15 kom beskedet att artisten nu försätts på fri fot i väntan på domen som meddelas den 14 augusti.

ASAP Rocky och hans vänner som också varit tilltalade blev glada och kramade om varandra efter beskedet. De kom även ut till åhörarplatserna och kramade om vänner och släktingar.

Donald Trump.

Vill tacka Sverige

Efteråt mötte det amerikanska sändebudet Robert O'Brien pressen och kommenterade rättegången.

– Jag tror alla har sett att de har uppfört sig väl under hela den här processen. De borde inte ha varit häktade, sa O’Brien.

Han fortsatte med att säga att han är nöjd över att de släpps nu.

– Vi vill tacka Sverige och alla som deltagit och samarbetat med oss. Vi är tacksamma över att jag har fått delta och observera rättsprocessen.

Trump: ”Kom hem ASAP”

O’Brien sa att han precis avslutat ett telefonsamtal med president Donald Trump och förklarade att presidenten var nöjd.

– Han är nöjd med resultatet. En av topprioriteringarna för Trumpadminstrationen är att få hem amerikanska medborgare som hålls gisslan utomlands. Eller, som i det här fallet. Presidenten ansåg att de aldrig skulle ha blivit gripna, på grund av fallets omständigheter, sa O’Brien.

Kort därpå twittrade Donald Trump.

”Kom hem ASAP A$AP!”, skrev han.