Här visar efterlysta gängmördaren upp sig i Tensta

Av: Erik Melin, Sophie Tanha

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Han dömdes skyldig till en av Sveriges mest uppmärksammade skjutningar på senare år – det iskalla dådet på en pizzeria i Rinkeby.

I somras fritogs han under en permission från ungdomsvården han dömdes till.

Nu figurerar han på bilder i sociala medier där det står att han ”chillar” i Tensta trots att han är internationellt efterlyst.

Efter mordet på en pizzeria i Rinkeby dömdes den då 16-åriga mördaren till sluten ungdomsvård i tre år.

Men vistelsen blev kortare än så när han med hjälp av två andra fritogs under en bevakad permission i Kungsbacka.

– Vi vänder på varenda sten i jakten på honom, sa polisen i Region Västs presstalesperson Christer Fuxborg strax efter rymningen.

Men nu verkar han vara tillbaka på hemmaplan i norra Stockholm, samma plats där det blodiga gängkrig han deltog i ägde rum.

Polisen har upprättat en internationell efterlysning för den nu 18-åriga mannen. Detta nästintill hånas på sociala medier där han nu figurerar på en bild som platstaggats med Tensta.

Mordömda 18-åringen till höger med munskydd.
Mordömda 18-åringen till höger med munskydd.

”Chillar i Tensta”

På bilden som florerar i sociala medier görs det en poäng av att han ”chillar” ute trots att han är internationellt efterlyst. Den dömda mördaren har på bilden på sig ett munskydd och står med två andra framför en sportplan.

I ett mejl skriver Anders Rissel, biträdande polisområdeschef i Polisområde Nord att man känner sig hoppfull inför att kunna gripa personen.

– Vi bedriver en aktiv jakt på den person ni hänvisar till. Vi har ett antal individer vi följer och vi håller koll på sociala medier och rör oss i miljöer där de kan tänkas finnas, skriver han.

Enligt Anders Rissel är bilden inte nytagen, men polisen ger ingen information om när bilden ska ha tagits.

– Vi följer upp den här typen av information från sociala medier men när det gäller just den här bilden har vi uppgifter om att den är gammal, skriver han.

Foto: P-O Sännås
Polisinsats efter mordet i Rinkeby 2018.
Foto: Polisen
Övervakningsbilder från mordet på pizzerian.
Publicerad:

LÄS VIDARE