350 personer sökte efter försvunnen militär

TT

Publicerad 2020-11-29

Frivilligorganisationen Missing People hjälper anhöriga och polisen i arbetet med att söka efter försvunna personer. Arkivbild.

Omkring 350 personer samlades i Tyresta nationalpark söder om Stockholm för att söka efter den 31-årige yrkesmilitär som varit försvunnen i över två veckor.

– Vi slutar aldrig att leta, våra insatser fortsätter tills han är återfunnen, säger Therese Haugen, insatsledare vid Missing People Stockholm.

Under söndagen pågick en stor sökinsats i nationalparken, samt några punktinsatser längs med Sörmlandsleden.

– Vi har sökt av en hel del områden som vi nu kan utesluta. Det är viktigt, för att krympa sökområdet, säger Therese Haugen.

Det sista spåret efter den försvunne mannen är från den 13 november då han skrev i en chattkonversation att han skulle ut på en löprunda i området där han nu söks.

– Vi har sökt en bit ut i terrängen. Men främst längst de stigar och leder som finns. Det är ett stort område och de som rör sig i Tyresta får gärna hålla ögonen öppna, om man ser något i terrängen som inte hör dit.

Initialt misstänkte polisen inte att något brott begåtts i samband med mannens försvinnande, men i början av veckan gick man ut med att händelsen nu rubriceras som människorov.

– I nuläget påverkar inte det sökarbetet vi gör, så länge polisen vill ha vår hjälp att söka av områden så fortsätter vi. Vi ger aldrig upp, säger Therese Haugen.