Joe Biden föll på eget grepp: Kolla hur jag springer

Publicerad 2021-03-20

Joe Biden drev med Donald Trump för en långsam promenad ner för en ramp.

På väg in i Air Force One föll han på eget grepp två gånger.

Den 78-årige presidenten hånades i natt för sin rejält svajiga entré.

Demokraterna hade roligt åt dåvarande president Trump när han gick myrsteg ner från en ramp efter att ha hållit tal för militärakademin i West Point i juni i fjol.

Joe Biden använde bilderna i en kampanjvideo inför valet där han själv springer upp för trappor och cyklar.

”En del människor rusar upp för trappor medan andra tar det långsamt”, sägs bland annat i videon.

I en intervju med ABC i Pennsylvania i september 2020 tog Biden upp Trumps vacklande ramppromenad igen.

– Kolla hur jag rör mig och hur han rör sig. Kolla hur jag springer upp för ramper och hur han snubblar ner för ramper. Ok? Kom igen, sa Joe Biden då.

Donald Trump när han gick myrsteg ner från en ramp.

Anklagad för att varit drogad

För Demokraterna var det en skön hämnd efter månader av hån från Donald Trump kring Joe Bidens mentala och fysiska förmågor.

Dåvarande presidenten målade ut motståndaren som närmast dement, att han knappt visste var han befann sig – och att han sannolikt var fullproppad av droger under en av primärsvalsdebatterna eftersom han gjorde ett godkänt intryck.

Men orden om Trump fick Biden äta upp när han skulle ta sig ombord Air Force One för avfärd till Atlanta under fredagsmorgonen lokal tid. Efter några steg upp för trappan föll han först en gång, lyckades ta sig upp innan han däckade en andra gång. Denna gång såg det mer allvarligt ut.

Här faller Biden i trappan.

Enligt hans stab var det dock ingen fara med den 78-årige presidenten.

– Han mår bra. Det är ganska blåsigt ute, det är väldigt blåsigt. Jag ramlade nästan själv när jag gick upp för trappan. Han mår hundra procent bra, sa biträdande pressekreteraren Karine Jean-Pierre till reportrar ombord planet efteråt enligt Washington Post.

”Biden ramlar hela tiden men jag är säker att han är hälsan själv. Inte underligt att alla våra fiender gemensamt slår ner på det och hånar honom offentligt”, skrev Donald Trump Jr på Twitter efter fadäsen.

Fox News skriver att många konservativa debattörer använt sig av Bidens uttalande om att han, till skillnad mot Trump, springer upp för trappor för att håna honom nu.

Det faktum att Joe Biden är den äldste presidenten någonsin och dessutom har rykte om sig att kunna vara svamlande i intervjuer och tal har gett ammunition till motståndarna ända sedan han offentliggjorde sin kampanj.

Utmanade 81-årig bonde

Under kampanjen gjorde han ett stort nummer av sin goda fysiska hälsa, skriver Washington Post.

När en 81-årig bonde under primärvalskampanjen i Iowa ifrågasatte att en man som närmar sig 80 kan klara pressen som presidentskapet innebär, utmanade Biden honom på en armhävningstävling.

Joe Biden har dock inte offentliggjort någon hälsoundersökning sedan i december 2019.

Inför intåget i presidentvalskampanjen ska han, enligt boken ”Lucky” skriven av de politiska reportrarna Jonathan Allen och Amie Parnes, ha frågat om han borde meddela att han endast ämnar sitta en mandatperiod. Men fick rådet att låta bli eftersom ”Donald Trump kommer döda honom i valrörelsen i så fall”.

Donald Trump å sin sida förklarade sin märkliga promenad ner från scenen på West Point med att rampen var väldigt hal och att han inte ville ge media glädjen av se honom ramla. Han uppgav också att han ”sprang ner sista metrarna”.

Den förklaringen ställde sig dock många undrande till eftersom det var en solig dag med blå himmel. Inte heller kan man med god vilja säga att han sprang sista biten.


Stryktipset i sista stund: ”Spika City – drömmen blir sann” | Rygga systemen
här

Följ ämnen i artikeln