Förarlös vaktbil rullade in i uteservering – två till sjukhus

Publicerad 2022-08-03

En förarlös Securitas-bil kraschade in i uteserveringen på Soap bar i centrala Stockholm under natten mot onsdagen.

Två ordningsvakter på nattklubben fick föras till sjukhus med ambulans.

– Det var även flera gäster som skadade sig lindrigt, säger barchefen Fredrik Lindén som blev vittne till händelsen.

Polis och räddningstjänst larmades till Soap bar klockan 02.06. En bil från Securitas hade rullat in baklänges i uteserveringen. Glasväggar hade splittrats och flera tunga blomlådor flyttades flera meter av kraschen.

– Bilen verkar ha stått parkerad och kommit i rullning. Det fanns ingen förare i den, säger Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid polisen.

Soap bars barchef Fredrik Lindén befann sig mitt i dramatiken.

– Jag var ute och blev vittne till hela händelseförloppet. Jag hann märka att bilen kom, men det gick så fort, säger han.

Två till sjukhus

SOS Alarm bekräftar att två personer fördes till sjukhus med ambulans. Enligt polisen är deras skador lindriga.

– Det var två ordningsvakter ur vår personal som fick åka till sjukhus med ambulanserna. Lyckligtvis är de inte allvarligt skadade. Ingen träffades direkt av bilen, säger Fredrik Lindén.

På uteserveringen fanns enligt vittnesuppgifter omkring 40 personer. Enligt barchefen skadades flera gäster lindrigt, men utan att behöva sjukhusvård.

– Vi har pratat med dem och plåstrat om dem, säger han.

Vittne: Såg två som blödde

Ögonvittnet Alexander Wall, 36, blev skärrad av händelsen.

– Jag såg två personer som blödde, säger han.

– Jag och min kompis stod utanför och hade precis gått in när det hände. Efter några minuter kom många polisbilar och ambulanser. Det var väldigt uppjagad stämning.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada och framkallande av fara för annan. Enligt uppgifter till Aftonbladet har minst en övervakningskamera fångat delar av förloppet på film.

Aftonbladet har förgäves sökt Securitas för en kommentar. Enligt en källa med insyn i händelsen hade bilen rullat omkring 50 meter nerför en backe när den kraschade in i uteserveringen.

– Det kunde ha slutat värre. Hade det varit lördag så hade det varit lång kö till Soap bar precis där bilen kom, säger ett vittne.

Följ ämnen i artikeln