Polis bevittnade heroinförsäljning – 26-åring fängslas

Publicerad 2020-07-02

Efter en spaningsinsats kunde 26-åringen gripas och sedermera dömas.

Spaning efter en heroinförsäljning ledde till att en 26-åring kunde gripas.

Efter att ha kopplat fingeravtryck, heroin och sms till mannen fängslas han nu.

Själv pekar han på att en okänd gärningsman gjort det.

Polis bevittnade i mars hur en man lämnade sin bil och försvann ner i en källare i Persborg i Malmö. En kontroll gjordes senare av mannen och det visade sig då att han hade 17,51 gram heroin i ett cigarettpaket.

I mannens telefon fanns en sms-konversation som polisen kopplade till det heroinköp de misstänkte att mannen gjort i källaren.

Spaning inleddes mot den 26-åring som står på numret och bara dagar senare greps han. I bostaden fann polisen 25,9 gram heroin, 0,26 gram cannabis, en våg samt den mobiltelefon som köparen haft kontakt med.

Hade över 30 000

Mannen hade vid tillfället över 30 000 kronor i kontanter på sig och man kunde snabbt även konstatera att 26-åringens fingeravtryck fanns på det heroin som sålts.

Han har själv erkänt att han brukat både cannabis och heroin men har nekat till försäljning av drogerna. Istället har mannen hävdat att mobiltelefonen tillhört en rumskompis och att fingeravtrycken på cigarettpaketet kommer av att han lämnat ett tomt paket i rummet.

Döms för två narkotikabrott

Fingeravtrycken, telefonen, vågen och knarket som kunnat kopplas till 26-åringen gör dock att Malmö tingsrätt slår fast att han sålt narkotikan.

Tingsrätten menar att det är en efterhandskonstruktion att en alternativ gärningsman skulle existera, särskilt med beaktande av att 26-åringen inte kunnat lämna några detaljer om den personen.

Mannen döms därför till 18 månaders fängelse för två narkotikabrott.