Brorsdotterns bok om Trump i handeln

TT

Publicerad 2020-07-14

Bokens omslag, samt förlagets foto av Mary Trump.

Det har redan skrivits spaltmetrar om den. I dag kommer den uppmärksammade boken "För mycket och aldrig tillräckligt: Hur min familj skapade världens farligaste man" ut. Den handlar om president Donald Trump och är skriven av hans brorsdotter Mary Trump.

Enligt de utdrag som publicerats i medier innehåller boken en del explosivt stoff, som att presidenten påstås ha fuskat på antagningsprov till universitetet. I boken hävdas också att Donald Trump är sprungen ur en djupt dysfunktionell familj och att hans uppväxt har format honom till den “självförhärligande” och “lögnaktiga” person han är i dag.

Mary Trump, som är psykolog, tillbringade under sin barndom mycket tid i farföräldrarnas hus i Queens i New York, där Donald Trump växte upp.

Bokens publiceras tidigare än planerat på grund av det stora intresset. Redan före utgivning gick den upp i topp på näthandelssajten Amazons lista över bästsäljare, då många förhandsbeställt den.

Vita huset förnekar bestämt anklagelserna i boken, och andra delar av klanen Trump, med presidentens bror Robert Trump i spetsen, är kritiska. De hävdar att Mary Trump för egen ekonomisk vinning "skandaliserar och felaktigt beskriver familjeförhållandena". De har också försökt stoppa boken via domstol men misslyckats.

Följ ämnen i artikeln