Bränder

Storbrand i Göteborg – pojkar ska ha eldat i närheten

Av: 

Niklas Eriksson

Mattias Kling

Victor Stenquist

NYHETER

Storbranden i Göteborg härjade fortfarande under natten mot måndag.

Två 12-åriga pojkar som kontaktat polisen tros ha orsakat branden.

– Det kom fram uppgifter under kvällen att det eventuellt kan vara två pojkar inblandade i detta, säger Andreas Odén vid Göteborgspolisen.

Klockan 18.16 fick SOS Alarm om en brand i en idrottshall vid Friidrottens hus i området Slottskogen i Göteborg. Fyra timmar senare kämpade fortfarande räddningstjänsten med att få kontroll över den våldsamma branden och kampen pågick ända in på måndagsmorgonen när man hade den under kontroll.

Vid 22-tiden framkom också uppgifter om att två 12-åriga pojkar kan ha orsakat branden. Pojkarna ska själva ha medgett sin inblandning.

– De har själva berättat för sina föräldrar att de har lekt med eld i anslutning till den här lokalen och att det skulle kunna vara orsaken, säger Andreas Odén vid polisen i Göteborg.

– De har berättat om omständigheterna och nu får vi utreda det här närmare.

Han berättar att föräldrarna har tagit kontakt med polisen efter att pojkarna berättat för dem om vad som hänt.

Vinden försvårade arbetet

Bilder från platsen visade hur stora lågor fortfarande slog upp mellan villorna i området på söndagskvällen. Redan när räddningstjänsten kom till platsen kort efter de första larmen var branden utom kontroll.

– Det var en fullt utvecklad brand när vi kom dit och det slog lågor ur taket, säger Micke Olsson vid räddningstjänsten i Göteborg.

Under måndagsmorgonen konstaterade räddningstjänsten att branden var under kontroll och eftersläckningsarbetet vidtog. Någon spridning till närliggande byggnader hade inte förkommit.

– Byggnaden har kollapsat och det ligger takplåtar över brandmassorna som gör det lite svårarbetat. Vi ska se till att släcka allt som glöder, säger Daniel Svenskmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Göteborg.

14 enheter på plats

Räddningstjänsten har skickat ett stort antal enheter till platsen under kvällen.

– VI har 14 enheter på plats, säger Micke Olsson vid 19-tiden.

Vid klockan 20 gick räddningsledaren ut med ett viktigt meddelande till allmänheten:

”Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation”.

Räddningstjänsten uppger att de räknar med att släckningsarbetet kommer ta hela natten.

I nuläget finns inga uppgifter om personskador.

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Bränder

ÄMNEN I ARTIKELN

Bränder

Göteborg

Slottsskogen