Epstein-fallet: Kvinnor nekas ersättning

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Courtney Wild är en av kvinnorna som begärde ersättning sedan amerikanska myndigheter ingått en hemlig uppgörelse med Jeffrey Epstein. Arkivbild.
Foto: Bebeto Matthews/AP/TT
Courtney Wild är en av kvinnorna som begärde ersättning sedan amerikanska myndigheter ingått en hemlig uppgörelse med Jeffrey Epstein. Arkivbild.

En grupp kvinnor som anklagat den numera avlidne miljardären Jeffrey Epstein för sexuella övergrepp får inte skadestånd med anledning av att åklagare ingick en uppgörelse med Epstein som innebar att han undkom flera åtal.

I februari slog en domstol i Florida fast att federala åklagare bröt mot amerikansk brottsofferlagstiftning när de inte berättade för kvinnorna om uppgörelsen. Samma domstol avslår nu begäran om ersättning från den amerikanska staten.

Uppgörelsen innebar att Epstein medgav skuld till flera brott, i utbyte mot att han slapp en rad andra övergreppsåtal.

Domstolen avslår också kvinnornas begäran om att få sina rättegångskostnader betalade. Den säger också nej till att annullera uppgörelsen för att möjliggöra nya åtal.

"Till följd av herr Epsteins död kan det inte väckas några straffrättsliga åtal mot honom och domstolen kan inte överväga att ge detta stöd till offren", skriver domaren Kenneth Marra.

Jeffrey Epstein tog sitt liv i häkte i augusti efter att han åtalats för, och nekat till, en rad sexbrott.

PODD: Fallet Jeffrey Epstein

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om Jeffrey Epsteins död.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE